Колишній ведучий Top Gear різко розкритикував електромобілі

Підпишись на нас:

За електромобілями багато хто бачить майбутнє, але в сучасному світі, незважаючи на різке зростання їхніх продажів, технологія все ще далека для масового споживання. Таку думку висловив колишній ведучий автомобільних шоу Top Gear і The Grand Tour Джеймс Мей у подкасті “The Intercooler”.

Подробиці

За словами британця, він продовжує сумніватися в електромобілях, оскільки розробки, пов’язані з акумуляторами, як і раніше, недостатньо хороші, а амбіції щодо електрокарів набагато випереджають технології.

Однією з головних проблем, пов’язаних з електромобілями, ексведучий найрейтинговіших автомобільних шоу, який володів шістьма представниками такого виду техніки (зокрема двома водневими моделями Toyota), вбачає надто тривалу зарядку:

“Не зрозумійте мене неправильно. Мені багато чого подобається в електрокарах. Наприклад, їхня тиша. Я можу виїхати зі свого заміського будинку о 4 ранку, не потривоживши навіть черв’ячка. І це фантастика. Але я, як і раніше, думаю, що електромобілі все ще недостатньо хороші, а їх зарядка займає занадто багато часу”.

Крім того, в тому, щоб почати масово пересаджувати людей на електрокари, експерт бачить й іншу проблему, пов’язану з інфраструктурою для цих автомобілів:

“Якщо ви їдете кудись далеко, врешті-решт вам доводиться шукати маршрут, де будуть встановлені станції швидкого заряджання і сподіватися, що на них не виявиться великої черги”.

За словами Джеймса Мея, для того, щоб зробити електромобілі мейнстримом, необхідне значне поліпшення світової інфраструктури з точки зору кількості зарядних станцій. Причому йдеться навіть не про десятки і сотні тисяч таких “заправок”, а про мільйони.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: