Експерти назвали кнопку в салоні автомобіля, яка дає змогу заощадити до 30% бензину

Підпишись на нас:

Незважаючи на те, що ціни на паливо трохи призупинили своє зростання, вони змушують багатьох економних водіїв обережніше поводитися з педаллю акселератора.

Подробиці

Але крім плавного прискорення, використання високих передач, мінімізації гальмувань і спроб їхати з постійною швидкістю є ще один лайфхак, як можна скоротити витрату палива. Причому на суттєву величину.

Як пише видання “Periodismodelmotor”, хитрість полягає в тому, щоб використовувати одну малозадіяну кнопку на центральній консолі салону машини.

Йдеться про клавішу рециркуляції повітря системи вентиляції, розташовану на будь-якому блоці управління кондиціонером або клімат-контролем автомобіля. Виглядає вона як силует машини з напівкруглою стрілкою всередині.

Основна функція цієї кнопки полягає в закритті повітрозабірників ззовні і використанні тільки того повітря, яке знаходиться в салоні. Вона призначена для підвищення комфорту всередині автомобіля, запобігаючи потраплянню зовні пилу, забруднень, алергенів або неприємних запахів.

Показано кнопку в салоні автомобіля, яка дає змогу заощадити до 30% бензину

Коли кондиціонер активний, увімкнення цієї функції дає змогу зменшити зусилля, яких доводиться докладати системі, особливо, коли йдеться про охолодження салону в спекотні дні. Це значно знижує навантаження на компресор і, отже, скорочує витрату палива.

Ба більше, якщо вірити дослідженням на цю тему, то 10-хвилинне використання функції рециркуляції повітря в салоні після її запуску дає змогу знизити витрату палива машини до 30%.

Втім, довго задіювати цю функцію небезпечно. Наприклад, в умовах низьких температур і вологості всередині салону скло машини швидко запітніє, а влітку тривале використання такої схеми роботи кондиціонера сприяє появі у водія сонливості.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: