Rheinmetall збирається випускати легкі електричні і гібридні позашляховики, які можна перетворити на безпілотник

Підпишись на нас:

Компанія Rheinmetall придбала голландський стартап REEQ, розширивши таким чином свій портфель транспортних засобів за рахунок інноваційних легких гібридних автомобілів.

Подробиці

На початку березня 2024 року нідерландська дочірня компанія технологічної групи Rheinmetall Defense Nederland BV, яка входить до підрозділу Vehicle Systems Division, придбала 100% акцій голландського стартапу REEQ. Таким чином, Rheinmetall розширює свій портфель легких тактичних транспортних засобів, а також робить крок до гібридної технології з повністю електричним приводом.

Завдяки своїм транспортним засобам REEQ розробила нове покоління мобільних ТЗ, яке поєднує в собі тактичний транспорт із мобільним джерелом енергії (мікромережею), який повністю готовий до автономної робити. Технологія розроблена і виробляється в Нідерландах.

На даний момент портфоліо транспортних засобів REEQ складається з:

  • безпілотного наземного транспортного засобу;
  • бортового баггі та квадроцикла, усі три з однаковою повністю електричною силовою установкою.

Завдяки придбанню REEQ Rheinmetall зможе обслуговувати ринки Нідерландів і Європи в галузі легкої тактичної мобільної техніки, як пілотованої, так і безпілотної. Промислова потужність Rheinmetall та інноваційна потужність стартапу доповнюють одна одну. У групі Rheinmetall REEQ зберігає свій статус стартапу в галузі розробки. Подальша розробка та серійне виробництво цих автомобілів також відбуватиметься в Нідерландах.

Цим придбанням Rheinmetall реагує на численні заклики нідерландських політиків і керівників оборонної промисловості зробити свій внесок в промислові потужності та спеціалізацію для операційних користувачів і зміцнення оборонної промисловості.

Rheinmetall Defense Nederland BV, розташована в місті Еде, входить до підрозділу Vehicle Systems Division і є дочірньою компанією Rheinmetall Landsysteme GmbH.

Модульна конструкція трансмісії представляє дві різні конфігурації

REEQ — голландський стартап, який існує з 2018 року. У цьому році REEQ здійснив перший інноваційний проект щодо електромобільності у військовому секторі від імені Міністерства оборони Нідерландів. У наступні роки REEQ продовжив розвиток у цій галузі досвіду.

Гібридний квадроцикл REEQ

Модульна конструкція трансмісії представляє дві різні конфігурації: повністю електричну та дизель-електричну гібридну, кожна з яких адаптована до конкретних експлуатаційних вимог і цілей сталого розвитку. Універсальність дизайну забезпечує адаптивність до цілого ряду додатків, забезпечуючи ефективну продуктивність як у міських умовах, так і в розширених сценаріях експлуатації.

Повна електрична конфігурація

Варіант Full Electric приводиться в рух установкою з подвійним двигуном, кожен з яких видає 30 кВт потужності, що забезпечує загальну вихідну потужність 60 кВт. У цій конфігурації використовується одношвидкісна система трансмісії, оптимізована для ефективності електромобіля, що усуває необхідність складного перемикання передач і підвищує надійність. Автомобіль здатний розвивати максимальну швидкість 85 кілометрів на годину (км/год), показник продуктивності, який збалансовує вимоги міської мобільності та енергоефективності.

Варіант Full Electric

Завдяки акумуляторній батареї ємністю 32 кіловат-години (кВт-год) модель Full Electric забезпечує помітний запас ходу в 200 кілометрів на одному заряді. Цей діапазон особливо підходить для щоденних поїздок, міських служб доставки та операцій на невеликі відстані, зводячи до мінімуму потребу в частій підзарядці. Вибір батареї ємністю 32 кВт/год є стратегічним компромісом між вагою автомобіля, вартістю та продуктивністю, що забезпечує економічний та екологічно чистий спосіб транспортування.

Дизель-електрична гібридна конфігурація

Дизель-електричний гібридний варіант поєднує в собі ефективність електричної тяги з дальністю дизельного палива. Він оснащений тими ж двома електродвигунами потужністю 30 кВт, що й модель Full Electric, доповненими дизельним двигуном. Ця гібридна установка зберігає характеристики одношвидкісної трансмісії, спрощуючи трансмісію, забезпечуючи безперебійну передачу потужності.

Гібридний квадроцикл REEQ, представлений на оборонній виставці NEDS у Нідерландах

Однією з видатних особливостей дизель-електричного гібрида є його розширений запас ходу до 1000 кілометрів, що сприяє поєднанню дизельного палива та акумуляторної батареї ємністю 16 кВт-год. Одна лише батарея забезпечує до 100 кілометрів пробігу виключно на електричному струмі, обслуговуючи зони з нульовими викидами та міське середовище, де мінімізація забруднення є першорядною. Крім того, дизельний двигун бере на себе перевагу, пропонуючи великий робочий діапазон, придатний для подорожей на далекі відстані без необхідності частої дозаправки або підзарядки.

Обидві конфігурації є прикладом адаптивності модульної силової установки, яка задовольняє широкий спектр транспортних потреб: від повністю електричних міських поїздок з нульовим викидом до гібридних поїздок на далекі відстані. Ця гнучкість не тільки підвищує корисність транспортного засобу в різних сценаріях, але й значно сприяє зменшенню викидів вуглекислого газу, узгоджуючи його з глобальними цілями сталого розвитку.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: