Компанії отримали від ЄС 41 млн євро на збільшення виробництва артилерійських боєприпасів для України

Підпишись на нас:

Європейська комісія в рамках плану ASAP (Act in Support of Ammunition Production) надає 41 мільйон євро субсидій Nexter, Nammo і VAK. Ця допомога спрямована на підтримку збільшення потужностей з виробництва артилерійських боєприпасів на благо України.

Подробиці

Nexter, компанія KNDS, бере повну участь у цих європейських зусиллях і значно збільшить свої потужності з виробництва метального пороху у співпраці з норвезькою та литовською компаніями Nammo та Valsts Aizsardzibas Korporacija.

Робота, розпочата Nexter, компанією KNDS, з адаптації промислового інструменту до положення військової економіки, передбачає, зокрема, зменшення вузьких місць і стратегічних залежностей. Таким чином, метальний порох є необхідним компонентом для виготовлення модульних зарядів, які є частиною «повного пострілу» 155-мм артилерійського снаряда. Таким чином, європейська субсидія за планом ASAP дозволяє Nexter та її італійській дочірній компанії Simmel Difesa, що займається виробництвом боєприпасів, у співпраці зі своїми партнерами збільшити свої потужності з виробництва пороху. Ця потужність доповнює інших промислових гравців, ефективно скорочуючи критичні шляхи постачання.

Таким чином, Європейська Комісія через план ASAP планує збільшити промислові потужності протягом трьох років з 50 000 до 400 000 модульних вантажів, що виробляються щорічно, що дасть змогу закріпити підтримку Збройних сил України на довгострокову перспективу.

Ця субсидія є ще однією віхою, досягнутою Nexter з початку її діяльності, в рамках військової економіки. Група вже подвоїла і втричі збільшила потужності з виробництва артилерійських боєприпасів для самохідних гаубиць ЦЕЗАР.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: