Україна працює над створенням альтернативи ракетам великої дальності для HIMARS

Підпишись на нас:

За словами українських чиновників, цитованих The Washington Post, Україна почала розробку власної версії американської високомобільної артилерійської ракетної системи (HIMARS), яка змінила правила гри в поточній війні з Росією.

Подробиці

Українські інженери мають на меті створити власний еквівалент, щоб підвищити можливості країни для нанесення дальнього удару та зменшити залежність від зброї, що поставляється з-за кордону.

Міністр стратегічної промисловості України Олександр Камишин минулого місяця зазначив, що Україна розгорнула ракету місцевого виробництва з дальністю понад 640 км, не надавши додаткових подробиць. Інші офіційні особи повідомили Washington Post, що також розробляються системи протиповітряної оборони та високоточні ракети, подібні до HIMARS.

Однак виготовлення високотехнологічних систем, необхідних Україні для протидії російським окупантам, займе багато часу. Виконавчий директор Національної асоціації ОПК України Максим Полив’яний заявив, що на освоєння та створення такого виробництва потрібні десятки років.

Незважаючи на це, українські заводи виробляють снаряди, міномети, військові транспортні засоби, ракети та іншу важливу для війни продукцію. За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, у 2023 році виробництво зросло втричі, а цього року має зрости в шість разів. За словами Михайла Федорова, міністра цифрової трансформації, Україна вже виробляє 90 відсотків того, що їй потрібно, для деяких основних товарів, таких як дрони.

Українські оборонні підприємства також працюють над виробництвом власних 155-мм снарядів стандарту НАТО, яких на фронті не вистачає. Однак офіційний представник державного оборонного підприємства «Укроборонпром» заявив, що виробництво не розпочнеться раніше другої половини цього року.

Останнім часом українські війська втратили позиції на сході через скорочення запасів снарядів і куль. Розвідка США прогнозує, що Україна може залишитися без ракет ППО до кінця місяця. Білий дім працює над тим, щоб отримати 60 мільярдів доларів допомоги через Конгрес, тоді як Європейський Союз схвалив військовий пакет на 5 мільярдів доларів, а адміністрація Байдена оголосила про допомогу в 300 мільйонів доларів. Чеська ініціатива також сподівається розпочати надсилання близько 800 000 снарядів у найближчі тижні, але це все одно не відповідає потребам країни.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: