ТОП 5 найшвидших вантажівок у світі, які не можуть наздогнати навіть спорткари

Підпишись на нас:

Великі вантажні автомобілі створені для того, щоб доставляти вантажі від однієї точки до іншої і просто непристосовані для того, щоб демонструвати видатні динамічні характеристики. Спростувати це твердження має цей ТОП.

Найшвидші вантажівки у світі здатні без особливих зусиль розмінювати швидкість 300, а то й 400 кілометрів на годину, що часом не під силу навіть найсучаснішим спорткарам.

Volvo Wild Viking

Volvo Wild Viking

На останній рядок цього ТОП-а було поставлено вантажний автомобіль Volvo Wild Viking. У 2010 році вантажівці належав рекорд середньої швидкості для машин із моторами об’ємом до 16 літрів – 166,7 км/год. При потужності двигуна в 1900 кінських сил максимальна швидкість Wild Viking складала 260 кілометрів на годину, а з місця до першої сотні машина розганялася за 4 секунди.

Volvo Mean Green

Volvo Mean Green

Наступник цієї моделі носив ім’я Volvo Mean Green і міг похвалитися новим рекордом у скарбничку шведів. Багато в чому це стало можливим завдяки появі у складі його силової установки електромотора, який додав до колишніх 1900 к.с. ще 200 «скакунів». Тоді як крутний момент виріс з 1100 до 6500 Нм. У результаті в 2011 році вантажівці вдалося досягти середньої швидкості за методикою flying kilometer в 218,8 км/год, а згодом перебити свій рекорд на 17,9 кілометрів на годину.

Volvo Iron Knight

Volvo Iron Knight

Настав 2012 рік і Volvo вирішила підготувати чергову швидку вантажівку, яку охрестила Iron Knight. Під капот «Залізного Лицаря» встановили двигун на 2400 к.с. та 6000 Нм, що дозволило йому розвивати максимальну швидкість до 275 кілометрів на годину.

Jet Truck

Jet Truck

Наступна на черзі божевільна вантажівка – Jet Truck. З місця до 100 км/год він розганяється менше, ніж за 2 секунди, а його максимальна швидкість становить 377,7 км/год.

Shockwave

Shockwave

Але ще швидше здатна їздити вантажівка під назвою Shockwave. Причому не просто дуже швидко, а навіть швидше, ніж це робить літак. Доказом цього може бути завантажене в мережу відео. Машина здатна досягати швидкості 600 кілометрів на годину, витрачаючи при цьому більше 1500 літрів палива на 1,6-кілометри.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: