Окупанти через санкції не можуть відновити запаси артилерійських систем

Підпишись на нас:

Окупанти випускають в сторону українських позицій в п’ять разів більше снарядів, ніж це роблять українські захисники. А зважаючи на наступальні дії окупантів, росіяни можуть зіткнутись з дефіцитом зброї вже невдовзі.

Видання The Economist пише, що українські військові стримують окупантів біля Роботино 20-30 снарядами на добу. Згідно аналітики Королівського інституту обʼєднаних служб рф у лютому 2024 року мала до 5000 артсистем, а виробниці потужності країни-агресора складають близько 50 артустановок в рік.

Річ у тім, що окупанти мають складнощі з виробництвом, адже бракує як потужностей, так і комплектуючих. Єдина країна, що може підтримати росію в постачанні окремих елементів – це КНДР. Станом на 24 лютого 2022 року рф мала близько 19 тисяч артустановок. З часом техніка зношується, іржавіє та стає непридатною до відновлення. Тому Інститут аналітики вважає, що лише 2000 САУ і 2400 буксированих гаубиць придатні до використання.

Станом на 2024 рік ЗСУ офіційно повідомили про знищення понад 10 тисяч артустановок, сайт Oryx нарахував близько 1000 установок, а OSINT-проєкт вважають, що знищено 5500 гармат армії рф.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: