Китай зміцнює зв’язки зі Шрі-Ланкою, передавши унікальні наземні роботизовані платформи

Підпишись на нас:

Китайська Народна Республіка поглибила свої зв’язки співпраці зі Шрі-Ланкою, передавши армії цієї країни партію спеціалізованого обладнання для знешкодження вибухонебезпечних предметів. Дана пожертва є частиною програми китайських військових грантів і була офіційно передана під час церемонії в штабі армії Шрі-Ланки.

Подробиці

Подароване обладнання включає:

  • 18 роботів REOD 4000 для знешкодження вибухонебезпечних предметів;
  • 18 роботів REOD 400 EOD;
  • 10 противибухових ковдр;
  • 10 противибухових резервуарів і транспортних засобів.

Ці передові технології є значним внеском у підвищення можливостей армії Шрі-Ланки щодо безпечного управління вибуховими загрозами.

Найважливішим моментом пожертви є робот для знешкодження вибухонебезпечних предметів JP-REOD400, компактний дворуковий робот із гойдалкою, який використовувався в багатьох місіях.

Незважаючи на вагу лише 37 кілограмів, JP-REOD400 забезпечує експлуатаційні характеристики на рівні з роботами EOD середнього розміру. Маючи дві роботизовані руки з вісьмома ступенями свободи руху від 0º до 360º, стандартну довжину 1,7 метра з можливістю подовження до 2,4 метра та максимальну силу захоплення понад 300 Н, цей робот може впоратися з об’єктами вагою до 6 кг у повному розтягуванні та до 16 кг на близькій відстані. JP-REOD400, оснащений механічними захватами та здатний змінювати 18 типів подовжувальних інструментів із позиціонуванням одним клацанням миші, виділяється своєю високою маневреністю, здатністю долати вертикальні перешкоди висотою 300 мм, проходити канави шириною 400 мм і підніматися на схили 45º. З базовою витривалістю 2 години та максимум 8 годин робот оснащений 7 камерами, що забезпечують інфрачервоне нічне бачення на відстані більше 30 метрів. Ним можна керувати по бездротовому зв’язку на відстані до 600 метрів, а простота його використання дозволяє операторам, навіть тим, хто має мінімальний досвід, швидко навчитися керувати ним.

Ця пожертва вписується в більш широку стратегію Китаю щодо зміцнення співпраці зі Шрі-Ланкою, ключовим партнером у стратегічно важливому регіоні Індійського океану. Надаючи військову допомогу, Китай не тільки підвищує обороноздатність Шрі-Ланки, але й зміцнює вигідні двосторонні відносини, сприяючи тим самим досягненню стратегічних регіональних цілей. Цей жест ілюструє складність сучасних міжнародних відносин, де оборонна допомога відіграє вирішальну роль у зміцненні альянсів і просуванні національних і регіональних інтересів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: