Китайські бойові машини отримають додатковий захист типу “мангал”, як і російські танки

Підпишись на нас:

Китайські бойові машини піхоти ZBD-09 були помічені з металевими екранами на баштах, що нагадують ті, що використовуються російськими та українськими танками.

Подробиці

Ці екрани, розроблені як додатковий рівень захисту, в першу чергу призначені для забезпечення захисту від безпілотних літальних апаратів (БПЛА), широко відомих як дрони-смертники.

Поява цих заходів протидії безпілотникам підкреслює зміну ландшафту сучасної війни, де заходи протидії повітряним загрозам стають все більш вирішальними.

Російські військові першими застосували на танках та іншій броньованій техніці таку додаткову броню, яку часто насмішливо називають «мангалами». Тепер це використовується і нашими військовими, щоб забезпечити додатковий захист від безпілотників FPV.

Хесус Роман, військовий оглядач, зазначив наявність цих екранів проти БПЛА під час недавніх військових змагань за участю Сухопутних сил Народно-визвольної армії (PLAGF).

Хоча точне походження цих екранів залишається нерозкритим, вони схожі на «клітки», які можна побачити на російських танках. Однак вони здаються легшими та менш міцними, потенційно оптимізованими для стримування легких FPV-дронів, які можуть заплутатися в сітці.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: