Іспанія починає випробування своєї першої бойової машини піхоти: має комплексну систему генерування енергії

Підпишись на нас:

Компанія Santa Bárbara Sistemas розпочала внутрішні випробування першої бойової машини піхоти (ICV) для програми VCR 8×8 Dragon на своєму заводі в Алькала-де-Гвадайра, яким керує GDELS-Santa Bárbara Sistemas, перед її офіційною передачею Міністерству оборони Іспанії. Цей попередній етап, оголошений через канали компанії в соціальних мережах, спрямований на налаштування різних систем машини для підготовки до її кваліфікаційних випробувань, запланованих на квітень у партнерстві з Генеральним управлінням озброєнь і матеріалів (DGAM) Міністерства оборони.

Подробиці

Кваліфікаційні випробування будуть ретельно оцінювати продуктивність автомобіля, включаючи низку випробувань у Національному інституті аерокосмічних технологій Естебана Террадаса (INTA) у Торрехон-де-Ардос і Ла-Мараньоса в Мадриді. Вироблена на збройовій фабриці Trubia в Астурії компанією GDELS Santa Bárbara Sistemas, хоча й випробувана в Севільї, ця версія VCR 8×8 Dragon є першою із серії з 45 машин, які будуть завершені цього року.

Розкриті технічні характеристики демонструють експлуатаційні можливості автомобіля, включаючи запас ходу понад 500 км, максимальну дозволену масу 33 тонни та вантажопідйомність 9,4 тонни. Максимальна швидкість перевищує 100 км/год.

VCR 8×8 Dragon оснащений підвіскою типу Макферсон з регулюванням по висоті і системою регулювання тиску в шинах, що підходить для різних рельєфів. Маючи 8,3 метра в довжину і 2,9 метра в ширину, він вміщує екіпаж з трьох осіб (командир, водій і навідник) плюс до шість додаткових солдатів.

Трансмісія складається з шестициліндрового рядного дизельного двигуна Scania DC13 і трансмісії SW624 від баскської компанії Sapa, а також комплексної системи генерування електроенергії, також поставленої Sapa. Ця система включає:

  • електричну генератор потужністю 75 кВт;
  • інвертор змінного/постійного струму потужністю 72 кВт;
  • перетворювач постійного струму/постійного струму потужністю 20,4 кВт;
  • блок живлення потужністю 16 кВт;
  • модуль експорту потужності 69 кВА із загальною вихідною потужністю до 540 кВт.

Система місії Indra діє як оперативний мозок Dragon, включаючи BMS-VCR (систему керування полем бою), яка використовує ситуаційні дані в реальному часі для розробки стратегії успіху місії. Ця система також інтегрує датчики EO/IR, засоби зв’язку, сповіщення, активний захист, зброю, засоби навігації та інші технології, такі як безпілотники та піхотне обладнання. Він має протоколи для нульової втрати даних і нульового часу відновлення, можливість роботи в погіршеному режимі та відкриту, модульну та масштабовану мережеву архітектуру з подвійним оптоволоконним кільцем.

Компанія Tess Defense, головний підрядник проекту, уклала кілька контрактів на постачання різних систем і обладнання для відеомагнітофона 8×8, включаючи радіостанції E-Lynx від Elbit Systems, а Telefónica і Aicox виступають місцевими дистриб’юторами. Іспанські організації, такі як Tecnobit і GMV, також роблять свій внесок, постачаючи екрани та навігаційну систему Isnav відповідно. Ізраїльська компанія Plasan надає передовий пакет броні для посиленого захисту від РПГ, мін та СВУ.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: