В Міноборони Великобританії розповіли, для чого Росії нове залізничне сполучення з тимчасово окупованими територіями України

Підпишись на нас:

24 березня Міністерство оборони Великої Британії повідомило, що будівництво нової залізниці з Росії до окупованої частини України має на меті посилити активність Росії в окупованому Маріуполі.

Подробиці

18 березня президент Росії Володимир Путін оголосив про будівництво нової залізничної лінії від Ростова-на-Дону на півдні Росії через окуповані Росією території України до Криму. За словами Путіна, «нова лінія дійде до Севастополя на півдні Криму і забезпечить резервування Керченського мосту».

Росія почала незаконне будівництво того, що вона називає Кримським мостом, незабаром після того, як вона окупувала український півострів у 2014 році, щоб з’єднати Крим із півднем Росії через Керченську протоку. До весни 2022 року міст залишався єдиним наземним сполученням Росії з окупованим Кримом.

У британському міністерстві заявили, що хоча Путін сказав, що перша завершена ділянка (нової залізниці) відновлює доступ до Бердянська, існуюче залізничне сполучення, яке використовувалося для завершення цієї подорожі, проходить через територію, вразливу до блокування українськими високоточними ударними системами дальньої дії.

Майже 60-кілометрова ділянка між Колоським і Кам’янкою, на південь від Донецька, «майже напевно є одним із найбільших інфраструктурних проектів, які Росія здійснювала на тимчасово окупованих територіях України». Він відновлює залізничне сполучення, яке було перервано бойовими діями навколо Донецька, і будівництво тривало вісім місяців.

За словами британського міністерства оборони, «ймовірно, однією з найближчих цілей нової лінії буде підтримка російської діяльності в Маріуполі».

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: