Естонія оголосила про новий пакет військової допомоги Україні, який включає 155-мм снаряди

Підпишись на нас:

Естонія оголосила про надання Україні пакету військової допомоги вартістю 20 мільйонів євро, про що заявив міністр оборони Естонії Ханно Певкур під час візиту до Києва.

Подробиці

За інформацією Міністерства оборони Естонії, під час зустрічі зі своїм українським колегою, міністром оборони Рустемом Умеровим у Києві Певкур деталізував цю підтримку. Пакет включає артилерійські боєприпаси, протитанкову зброю, вибухівку, протигази, снайперське обладнання та боєприпаси меншого калібру, розроблені спеціально для надання максимальної підтримки Україні без шкоди для обороноздатності Естонії.

Пакет також містить 155-міліметрові снаряди, які сприяють ініціативі Європейського Союзу щодо надання Україні мільйона снарядів, частину фінансування даного пакету надасть Данія. Точний обсяг наданих боєприпасів не розголошується з міркувань безпеки. 155-міліметрові снаряди мають вирішальне значення в цій повномасштабній війні і залежно від їхнього обсягу, це може бути значною стратегічною допомогою.

Певкур також підкреслив вкрай важливе значення для України боєприпасів, систем протиповітряної оборони, запчастин та засобів радіоелектронної боротьби з наближенням літа.

Це змагання за те, хто зможе виробити більше цих 155-мм снарядів, наприклад, американська армія оприлюднила новий контракт на суму 1,5 мільярда доларів, спрямований на збільшення світового виробництва цих артилерійських боєприпасів для підтримки України та поповнення запасів. Ці відомості підкреслюють міжнародне значення вдосконалення можливостей виробництва боєприпасів.

Мінусом цього оголошення, безперечно, є відсутність деталей, оскільки невідомі ні тип, ні кількість матеріалів, надісланих в Україну, міністерство оборони Естонії повідомило лише загальну суму допомоги.

Крім того, Єврокомісія повідомила, що до кінця березня 2024 року в Україну буде доставлено близько 500 тисяч артилерійських снарядів у рамках зобов’язань ЄС. Тьєррі Бретон, єврокомісар з питань внутрішнього ринку, оголосив у січні, що європейський оборонний сектор буде здатний виробляти щонайменше 1,3 мільйона снарядів до кінця 2024 року.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: