ЗМІ розповіли про виробництво нових артилерійських систем “Богдана” в Україні

Підпишись на нас:

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня».

Подробиці

У рідкісному проблиску секретного процесу виробництва журналістам AP було надано доступ, щоб вони побачили етап виробництва «Богдани» 3.0, передової колісної 155-мм самохідної гаубиці.

У межах виробничого цеху велася підготовка до інтеграції колісного шасі з артилерійською системою.

В минулому році було налагоджено випуск шести самохідних гаубиць «Богдана» на місяць, як оголосив президент Володимир Зеленський у своєму офіційному Telegram-каналі, що підкреслює відданість розвитку своєї обороноздатності та сприянню вітчизняному оборонно-промисловому потенціалу.

САУ "Богдана"

Самохідна гаубиця 2С22 «Богдана» є результатом спільної роботи двох ключових гравців Національної асоціації ОПК України: Краматорського заводу важкого машинобудування та «Української бронетехніки», яка виступає субпідрядником.

«Богдана» на базі колісного шасі 6×6 і 8×8, включаючи останню версію 3.0 на шасі Tatra PHOENIX 8×8, втілює українську винахідливість та інновації у сфері артилерійських систем. Її конструкція та можливості позиціонують гаубицю як грізне надбання для сил оборони нації, пропонуючи мобільність, вогневу міць і універсальність на сучасному полі бою.

Ці дані свідчать про те, що Україна продовжує зміцнювати свою обороноздатність в умовах війни з Росією.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: