В Україні з’являться танкові мостоукладальники: що увійшло в новий пакет допомоги від США

Підпишись на нас:

Сполучені штати Америки, як постійний партнер України у російському протистоянні, не припиняє допомагати нашим силам оборони у відстоюванні своїх прав та свобод. Так стало відомо, що в рамках нового пакета військової допомоги нам вперше передадуть танкові мостоукладальники.

Подробиці

3 березня стали відомі деталі нового пакета військової допомоги у розмірі 400 мільйонів доларів. Сюди також входять боєприпаси до ствольної артилерії, пускових установок HIMARS та боєприпаси для бойових машин піхоти Bradley. Звісно, що не обійшлося і без інженерного обладнання.

В Україні зявлять танкові мостоукладальники: що увійшло в новий пакет допомоги від США

В Україні зявлять танкові мостоукладальники: що увійшло в новий пакет допомоги від США

Тому українські військові отримають мостоукладальники – Armored Vehicle Launched Bridges. Це створений на базі танків M60A1 мостоукладальник M60 AVLB. Механізм немає башти, але натомість встановлено мостовий пусковий пристрій. Мостоукладальник Armored Vehicle Launched Bridges призначений для подолання протитанкових ровів, каналів та інших перепон для бронетехніки. Металевий міст складається з двох секцій і має довжину 18 метрі, вантажопідйомність конструкції не більше 60 тонн. Екіпаж машини – дві людини. У складеному положенні міст розміщений поверх гусеничного шасі. На колишньому місці водія танка встановлена гідравлічна система. Ширина проїжджої частини AVLB становить 3,81 м.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: