Рідкісний кросовер Toyota RAV4 EV із заводським двигуном Tesla продають за 150 000 грн

Підпишись на нас:

Кросовер RAV4 дуже популярний не тільки в Україні, а й закордоном, будучи найпопулярнішим автомобілем сегмента SUV у лінійці Toyota. Але мало хто знає, що у цієї машини колись була повністю електрична модифікація.

Подробиці

Причому продавалася вона навіть у кількох поколіннях і використовувала оригінальний електромотор Tesla, а також комплект літій-іонних батарей цієї компанії. Напередодні такий дуже рідкісний автомобіль виставили на продаж.

Причина, через яку RAV4 EV такий маловідомий, пов’язана з тим, що його загальне виробництво було обмежено лише кількома тисячами екземплярів. Машина була чимось на кшталт експерименту для Toyota, і проєкт швидко згорнули. Тим не менш, деякі автомобілі, що добре збереглися, іноді з’являються на різних аукціонах, на яких за них просять цілком адекватні за сучасними мірками ціни.

Ультра-рідкісний кросовер Toyota RAV4 EV із заводським двигуном Tesla продають за 150 000 грн

Наприклад, власник виставленого на продаж напередодні RAV4 EV 2014 року випуску, який проїхав 31 тисячу миль (приблизно 50 тисяч кілометрів), з великою часткою ймовірності продасть його за суму, еквівалентну 150 000 грн (зараз крайньою ставкою за нього є цифра в 5 200 доларів і особливого ажіотажу не спостерігається).

Ультра-рідкісний кросовер Toyota RAV4 EV із заводським двигуном Tesla продають за 150 000 грн

Автомобіль оснащений електромотором, що передає крутний момент виключно на передні колеса. Його потужність становить мізерні за теперішніх часів 154 кінські сили, а дальність ходу на одному заряді дорівнює всього 165 кілометрів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: