Армія США поєднала ПТРК Javelin з наземними безпілотниками: знищують танки за 3 кілометри

Підпишись на нас:

В Національному навчальному центрі (NTC) у Форт-Ірвіні, штат Каліфорнія, пройшла демонстрація, яка підкреслила значний прогрес у використанні автономних технологій у сучасній військовій стратегії завдяки успішному запуску протитанкових ракет Javelin з двох наземних транспортних засобів (UGV), оснащених загальною дистанційно керованою станцією Kongsberg-Javelin (CROWS-J). Ця операція стала першою в плані координації кількох UGV для тактичного розгортання Javelin, продемонструвавши величезний потенціал автономних технологій у веденні військових операцій.

Подробиці

Для довідки, у травні 2021 року багатоплатформена демонстрація, організована спільно з армією США та різними оборонними підрядниками в Редстоунському випробувальному центрі армії США в Алабамі, продемонструвала універсальність Javelin завдяки використанню трьох різних наземних платформ.

Оснащені різними конфігураціями системи CROWS-J і важкої дистанційної системи озброєння Protector RS6, ці машини запускали ракети Javelin, які успішно вражали нерухомі цілі корпусу танка на точних відстанях: 700 метрів, 2000 метрів і до 3250 метрів. Ця здатність успішно вражати цілі на таких відстанях підкреслює розширену дальність і тактичну гнучкість Javelin у багатьох бойових сценаріях.

Ці випробування в реальному житті підкреслили здатність Javelin розгортатися з навісних транспортних засобів, досягаючи можливостей ведення успішних бойових дій у різних умовах — удень, уночі та на великих відстанях, як за допомогою дротових, так і бездротових систем керування запуском.

Крім того, безпілотники, озброєні CROWS-J, сприяли дистанційному розгортанню Javelin, пропонуючи вирішальну операційну перевагу, дозволяючи вражати цілі, не наражаючи операторів на небезпеку бою. Ця еволюція до більш безпечних та ефективних операцій є результатом постійного розвитку та адаптації до мінливих вимог сучасного поля бою.

Javelin Joint Venture (JJV), спільна розробка компаній Raytheon і Lockheed Martin і вона була в авангарді інновацій в оборонному секторі. Ця остання демонстрація підкріплює ідею про те, що зусилля з адаптації Javelin до різних автономних платформ є пріоритетом, прокладаючи шлях для безпечніших і більш адаптованих операцій.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: