Франція відправить в Україну європейський еквівалент американських ракет Patriot Aster 30 і бронетранспортери VAB

Підпишись на нас:

Міністр оборони Франції Себастьєн Лекорню зазначив, що передача зброї Україні не впливає на національну безпеку Франції, оскільки вона знята з озброєння.

Подробиці

Він заявив в інтерв’ю La Tribune, що Франція надасть Україні «сотні» списаних, але готових до ведення військових дій одиниць бронетехніки та ракет Aster.

«Щоб утримати таку велику лінію фронту, українській армії потрібна, наприклад, наша бронетехніка для передової. Це ключ до мобільності військ».

Мова може йти бронетранспортери VAB, яким понад 40 років, і на заміну яким у французькій армії приходять бронеавтомобілі Griffon нового покоління.

Також він сказав:

«Це старе обладнання, яке все ще працює, зможе принести Україні пряму користь у великих кількостях. Ми можемо говорити про сотні одиниць на 2024 рік і на початку 2025 року».

Збройні сили України стикаються зі нехваткою озброєння, включно з боєприпасами та протиракетними засобами, оскільки Конгрес США зволікає з ухваленням пакету допомоги на суму понад 60 мільярдів доларів. Нещодавно Чеська Республіка оголосила про знайдені 800 000 снарядів, з потенціалом до 1,5 мільйона, в країнах, що не входять до ЄС – переважно 155-мм калібру НАТО з деякими радянськими калібрами. Наразі до ініціативи приєдналися 15 партнерів. Однак, за словами міністра оборони Естонії Ханно Певкура, для закупівлі артилерійських боєприпасів для України за чеською ініціативою досі не вистачає коштів.

Звертаючись до настійних вимог Києва щодо посилення можливостей ППО, Лекорню сказав:

«Ми також розблокуємо нову партію ракет Aster 30 для системи SAMP/T MAMBA, європейського еквівалента американського Patriot. Ми також розробляємо дистанційні боєприпаси в дуже стислі терміни, щоб уже цього літа доставити їх українцям», – додав міністр.

Лекорню сказав, що він не виключатиме примусу різних галузей промисловості віддавати перевагу військовим потребам над цивільними, щоб прискорити виробництво. Париж закликає французьку оборонну промисловість виробляти більше та швидше, щоб задовольнити потреби своєї армії та оформити довгострокову підтримку України.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: