Складно знищити, але все можливо: що відомо про ракетний комплекс «Циркон»

Підпишись на нас:

Окупанти почали використовувати проти мирних українців ракети «Циркон». Керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов повідомив, що установки наразі дислокуються на території окупованого Криму.

Відомо, що окупанти мають два типи ракетних комплексів даного виду — це модернізовані мобільні пускові установки комплексу “Бастион” і стаціонарний ракетний комплекс під назвою “Объект 100”. Комплекс “Бастион» з’явився в росії два роки тому.

Складно знищити, але все можливо: що відомо про ракетний комплекс «Циркон»

“Сам факт того, що це мобільна установка, істотно ускладнює можливість операції в стилі “знищити “Циркон” ще на старті”, оскільки “вікно можливостей” для результативного ураження пускової обмежується орієнтовно 5 хвилинами”, — зазначають військові експерти.

Друга мобільна система окупантів –
“Объект 100”, котра може використовувати ракети «Циркон». Цікаво, що на дану установку можна навіть встановити стаціонарну версію комплексу “Бастион” у штатному виконанні.

Складно знищити, але все можливо: що відомо про ракетний комплекс «Циркон»

Ракетний комплекс “Объект 100” або “Утес” створений в минулому столітті у розпал Холодної війни в районі кримської Балаклави. Вперше ракети були випробувана в 1971 році. Протикорабельну крилату ракету було в 1996 році включено до складу ВМС України. Однак дивізіон існував недовго, адже вже через 6 років його розформували. У 2016 році після анексії Криму окупанти заявили, що комплекс “Утес” було відновлено.

“Наведені вище деталі можуть бути важливими, щоб вчасно виявляти пуск самої ракети “Циркон”. Бо якщо говорити про пряму загрозу від цієї зброї, тут важливий не тільки формальний показник підльоту ракети до різних міст України, а й момент, коли вдається виявити сам факт пуску”, — говорять експерти.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: