В’єтнам закуповує для збройних сил російські танки Т-90С

Підпишись на нас:

В’єтнамська армія буде оснащена досить великою кількістю танків російського виробництва, після придбання Т-90С та командного варіанту Т-90К. Згідно з базою даних про торгівлю зброєю Стокгольмського міжнародного інституту дослідження проблем миру (SIPRI), перша партія цих танків була доставлена ​​до В’єтнаму протягом 2018 і 2019 років. Загальне замовлення В’єтнаму включає 64 одиниці Т-90С разом із його командним варіантом, Т-90СК.

Подробиці

У ширшому контексті Південно-Східної Азії збройні сили В’єтнаму виділяються своїми багатими військовими традиціями та оперативним досвідом, перевершуючи багато сусідніх країн. Ця відмінність ще більше посилюється широкою громадською підтримкою оборонних стратегій В’єтнаму, особливо на тлі триваючих морських суперечок з Китаєм щодо Південно-Китайського моря. Ухвалення нового Закону про національну оборону у 2018 році та публікація білої книги щодо оборони у 2019 році підкреслюють відданість В’єтнаму захищати свій суверенітет. У білій книзі особливо розглядаються розбіжності нації з Китаєм, підкреслюючи важливість спільних зусиль для забезпечення регіональної стабільності.

На даний момент на озброєнні в’єтнамської армії є величезна кількість основних бойових танків – 1383. Ця різноманітна колекція охоплює:

  • 45 радянських танків Т-34;
  • понад 850 Т-54/Т-55 разом з модернізованою версією Т-54Б ;
  • 70 танків Т-62;
  • 64 новопридбаних Т-90С/К;
  • 350 одиниць Type 59, закуплених у Китаю.

Т-90С є експортним варіантом Т-90. Ця модель має певний прогрес у порівнянні з Т-72 і Т-80, причому оригінальний Т-90 надійшов на озброєння російської армії на початку 1990-х років. Розроблений для задоволення конкретних вимог міжнародних клієнтів, Т-90С має кілька модифікацій, які відрізняють його від попередників.

Що стосується країн, які використовують Т-90С, то він широко експортується та перебуває на озброєнні кількох країн світу. Такі країни, як Індія, Алжир та інші, включили T-90С у свої бронетехнічні сили.

Танк має екіпаж із 3 осіб завдяки використанню автоматичної системи заряджання боєприпасів. Він озброєний 125-мм гладкоствольною гарматою, яка здатна стріляти різноманітними типами боєприпасів, включаючи бронебійні снаряди зі стабілізованою диверсією (APFSDS), осколково-фугасні протитанкові (HEAT) снаряди та керовані ракети. Таке озброєння дозволяє Т-90С ефективно вражати широкий спектр цілей, від бронетехніки противника до укріплень.

Мобільність — це ще одна ключова перевага Т-90С, оскільки танк оснащується високопродуктивним двигуном, який дозволяє йому пересуватися різними місцевостями на високих швидкостях. Ця мобільність має вирішальне значення як для наступальних операцій, дозволяючи танку маневрувати на вигідні позиції, так і для оборонних сценаріїв, де необхідне швидке переміщення, щоб уникнути загроз.

Захист є важливим аспектом Т-90С. Він включає системи броні разом з композитним і динамічним захистом та систему протидії «Штора-1».

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: