Окупанти втратили третину танків під Авдіївкою: ЗСУ відбили велику атаку росіян

Підпишись на нас:

Збройні Сили України відбили танковий наступ окупантів поблизу Авдіївки. Під час цього штурму окупанти втратили третину своїх танків.

Під час атаки росіяни задіяли 36 танків і 12 бойових машин БМП. Ворог рухався між окупованим Тоненьким та підконтрольним ЗСУ Уманським. Однак на заваді ворогу стояла українська 25-та бригада, котра і дала відсіч росіянам. Під час бою українські захисники знищили 12 танків і 8 БМП.

Бій став рекордним, адже така кількість знищеної техніки ворога за один раз – це унікальна та злагоджена робота наших військових. ЗСУ використали безпілотники для виявлення російської штурмової групи і потім завдали точного артилерійського обстрілу по виявлених цілях.

“Те, що українці могли перемогти таку велику і добре озброєну російську силу, свідчить про іншу тенденцію. Незважаючи на труднощі з нестачею ключових боєприпасів, українські бригади все ще здатні встановити жорстку оборону — часто за допомогою комбінації мін, артилерії, протитанкових ракет і безпілотників”, — опублікували коментар у виданні Forbes.

На думку експертів, такі дії свідчать про недостачу в України боєприпасів, а тому доводиться приміняти та розширювати масове виробництво безпілотників FPV. Якщо раніше українська артилерійська батарея могла випустити 10 снарядів, щоб завдати поразки російській штурмовій групі, то нині вона випускає тільки п’ять снарядів.

“Очікуйте, що ця тактика продовжить формувати поле бою, навіть коли в Україну прибудуть свіжі боєприпаси. Найближчими тижнями і місяцями українці, ймовірно, продовжуватимуть оборону від російських штурмових груп, в основному координуючи свої гаубиці і безпілотники. Тільки зараз артилерії може бути більше, ніж було в останні місяці”, — пише Forbes.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: