Ізраїль отримає від США заміну для 2000 панцерників Humvee

Підпишись на нас:

28 березня 2024 року в Міністерстві оборони Ізраїлю оголосило, що країна отримає нову партію легких тактичних машин (JLTV) від Oshkosh Defense.

Подробиці

Це оновлення надійшло в контексті візиту до Сполучених Штатів генерал-майора Еяля Заміра, генерального директора Міністерства оборони Ізраїлю. Під час цього візиту генерал-майор Замір разом із бригадним генералом (у відставці) Мішелем Бен Барухом оглянули центр матеріально-технічного забезпечення, де вони ознайомилися з кількома військовими придбаннями, у тому числі JLTV.

Ця запланована поставка JLTV є частиною ширшої домовленості, детально описаної в попередньому звіті від Army Recognition 16 листопада 2023 року, в якому зазначено, що Сполучені Штати збільшили військову підтримку Ізраїлю після початку війни з бойовиками ХАМАС 7 жовтня 2023 року. Ця підтримка включає широкий спектр військового обладнання, включно з ракетами з лазерним наведенням, артилерійськими снарядами, приладами нічного бачення та боєприпасами для знищення бункерів, причому запит на 75 JLTV є важливим компонентом цього пакету.

Включення JLTV до пакету військової допомоги Ізраїлю значно оновить автопарк Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ), оскільки цей автомобіль може потенційно замінити понад 2000 Humvee, які зараз використовуються. Цей розвиток свідчить про тенденцію серед збройних сил у всьому світі підвищувати свою мобільність і можливості за рахунок збільшення закупівель JLTV.

JLTV, виготовлений компанією Oshkosh Defense, замовили кілька підрозділів збройних сил США, а також такі країни, як Бельгія, Бразилія, Литва та Румунія. Станом на 2 червня 2023 року виробництво JLTV досягло 20 000 одиниць.

Щоб задовольнити вимоги до транспортного засобу з кращими показниками живучості та бойовими можливостями, ніж HMMWV (автомобіль, який є невід’ємною частиною збройних сил США з 1984 року, а також широко використовується ЦАХАЛом), спільна легка тактична машина (JLTV) має на меті запропонувати покращений захист і мобільність, включаючи V-подібний корпус для захисту від вибухів, захист броні та систему підвіски, що регулюється для різних місцевостей. Ця програма призвела до розробки кількох варіантів для підтримки різноманітних військових завдань, таких як розвідка, командування та управління та медична евакуація.

JLTV має броню, яку можна конфігурувати відповідно до конкретних вимог, із налаштуванням A-kit/B-kit для захисту. Варіанти його озброєння включають низку зброї легкого та середнього калібру, на додаток до можливості встановлення автоматичних гранатометів (AGL) або протитанкової керованої зброї (ATGW). Автомобіль оснащується 6,6-літровим дизельним двигуном Gale Banks Engineering 866T, який базується на цивільній архітектурі GM Duramax і поєднується з шестиступінчастою автоматичною коробкою передач Allison 2500SP. Використовуючи незалежну систему підвіски Oshkosh TAK-4i, JLTV має запас ходу до 480 км і може розвивати максимальну швидкість 110 км/год.

Крім того, цей автомобіль був використаний як основа для кількох інших моделей, включаючи гібридно-електрично версію eJLTV, та два безпілотні транспортні засоби, розроблені для Корпусу морської піхоти США, пускові установки для вогню великої дальності (LRFL) і NMESIS, які будуть служити наземними пусковими установками Tomahawk.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: