Експерт пояснив, як правильно міняти оливу в двигуні, щоб він не ламався і був чистим

Підпишись на нас:

Заміна моторного масла в машині – це не така складна процедура, щоб зайвий раз довіряти її фахівцям. Так думають багато водіїв, які не готові переплачувати зайві гроші під час обслуговування ТЗ. При цьому, коли змінюється мастило в двигуні, доволі часто припускаються помилок, що зрештою призводить до передчасного виходу ДВЗ з ладу та інших проблем.

Подробиці

Своєю чергою, щоб не стикатися з негативними моментами, доведеться розібратися, як правильно міняти мастило, якщо автолюбитель не планує для цієї мети звертатися в сервісний центр. Вся суть проблеми полягає в тому, що на багатьох сучасних двигунах компонування піддону зроблено таким чином, що з нього неможливо видалити все відпрацьоване мастило навіть через зливну горловину, адже остання розташовується трохи вище за найнижчу точку масляного піддону.

Хтось у цій ситуації прагне частіше застосовувати промивальну оливу, адже за два цикли можна позбутися більшої частини відпрацювання. Та й загалом промивка ДВЗ час від часу позитивно позначається на його працездатності. Але це зайві витрати як у фінансовому плані, так і за часом. З цієї причини багато умільців йдуть зовсім іншим шляхом, особливо не замислюючись щодо промивання двигуна.

У цьому випадку потрібно лише озброїтися шприцом і шматком трубки для крапельниці. Ці елементи продаються в будь-якій аптеці і не коштують великих грошей. Отже, вони по кишені кожному автомобілісту. Озброївшись такими пристроями, можна буде відкачати через зливний отвір ще 150 – 200 г відпрацювання. Процес ретельний, але краще набратися терпіння, адже від цього двигун буде куди чистіше, тому що з відпрацюванням усуваються елементи нагару, стружка та інші відкладення.

Один кінець трубки від крапельниці в даному випадку пропускається в зливний отвір і прямує в той бік, де розташована найнижча частина масляного піддону. На інший кінець трубки одягається шприц і відбувається відкачування відпрацювання. Далі автолюбителю варто замінити кільце ущільнювача на зливній пробці і встановити даний елемент на колишнє місце. Тільки після таких маніпуляцій можна заправляти свіжу порцію моторної олії.

Здавалося б, процес досить простий і перевірений, проте багато автомобілістів не бажають займатися подібними діями. В даному випадку не потрібно забувати, що відпрацювання, що залишилося в картері, змішається в процесі роботи ДВЗ з новим маслом. Отже, свіже мастило швидше втратить свої властивості. Крім того, у моторі залишаться усі відкладення, які не змогли вийти через зливну горловину. Це згубно впливатиме на роботу силового агрегату, який за таких обставин прослужить помітно менше можливого.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: