Російські танки отримують новий захист віл українських безпілотників: яка його ефективність

Підпишись на нас:

Російські війська ініціювали встановлення на своїх танках нової системи радіоелектронної боротьби для протидії активному розгортанню українськими силами безпілотників FPV (First Person View).

Подробиці

Під час останніх зіткнень на полі бою модифіковані танки, оснащені захисними екранами «клітками» та новою станцією радіоелектронної боротьби з вісьмома циліндричними антенами, набувають все більшого поширення. Ці нові масові комплекси РЕБ встановлюються на таких танках, як Т-90М і Т-72Б3, безпосередньо в польових майстернях поблизу лінії фронту.

Російські танки отримують новий захист віл українських безпілотників

Це нове покоління систем радіоелектронної боротьби має на меті захистити танки від атак українських безпілотників і порушити всі можливі частоти зв’язку навколо танка. Це створює захисний купол, що запобігає точному націлюванню безпілотників FPV.

Наразі доступна обмежена інформація щодо походження та виробника цієї нової системи.

Деякі джерела стверджують, що нова система радіоелектронної боротьби виявляє дрони на відстані до 1,5 кілометрів і виводить їх з ладу на відстані до 1 кілометра. Він призначений для глушіння безпілотників загальною потужністю 800-1200 Вт.

Проте досвід реальних бойових дій уже виявив недоліки системи, про що свідчить знищення одного із сучасних російських танків Т-90М, незважаючи на те, що він був оснащений такою станцією радіоелектронної боротьби.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: