ЗСУ підірвали ще одну грізну і дорогу російську ракетну установку

Підпишись на нас:

Російські військові втратили ще одну зі своїх жахливих термобаричних ракетних установок через український саморобний безпілотник-смертник.

Подробиці

Термобарична ракетна установка ТОС-1A, відома як «Солнцепек», була знята на відео за мить до того, як її вдарив FPV-дрон, що призвело до потужного вибуху та розлітання уламків у всіх напрямках.

Звіти 63-ї окремої механізованої бригади підтверджують знищення системи ТОС-1А після того, як вона була вражена декількома безпілотниками, що призвело до пожеж і наступних вибухів, фактично нейтралізуючи цю грізну зброю.

ТОС-1А, еволюція ТОС-1 часів холодної війни, надійшла на озброєння в 2001 році, маючи збільшений радіус дії та оновлений балістичний комп’ютер. Встановлена ​​на модифікованому шасі танка Т-72, ​​система спочатку була розроблена для забезпечення непрямої вогневої підтримки наступаючої піхоти та основних бойових танків.

Оснащений ротаційною пусковою системою, здатною розгортати до 24 некерованих термобаричних ракет у швидкій послідовності, ТОС-1А має нищівний удар. У цих ракетах використовуються термобаричні боєголовки, або боєголовки з паливно-повітряною вибухівкою, які використовують навколишній кисень для створення високотемпературних вибухів. Ці системи часто називають «вакуумними бомбами», вони складаються з паливного контейнера з двома різними вибуховими зарядами, що посилює їхні руйнівні можливості.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: