Які звички водіїв можуть “убити” автоматичну коробку передач

Підпишись на нас:

Автоматична трансмісія значно спрощує керування автомобілем. При цьому, не всі водії усвідомлюють, що неправильне поводження з АКПП може призвести до її швидкого зносу. Так, директор автокомпанії розповів про найпоширеніші звички, які негативно позначаються на стані автоматичної коробки передач.

“Під час проведеного дослідження було виявлено типові помилки в експлуатації машин з “автоматом”, пов’язані зі звичками водії, які раніше керували винятково автомобілями з механічною КПП”, – каже Ірина Франк.

Вона зазначила, що одна з найпоширеніших помилок – перемикання передач у процесі їзди. Як показують дослідження, це помітно зменшує ресурс АКПП. Також на довговічність “автомата” негативно впливає агресивна манера їзди, властива деяким водіям: різкі розгони та гальмування швидше зношують автоматичну трансмісію.

“Якщо ви хочете продовжити життя АКПП, то під час паркування на схилах потрібно використовувати ручне гальмо, а не залишати авто на передачі. Також постарайтеся уникати довгих пробуксовок у снігу або піску. Щоб не “вбити” автоматичну коробку передач, слід своєчасно міняти мастило. На жаль, не всі автомобілісти приділяють цій процедурі належної уваги, що часто призводить до серйозних несправностей, які потребують дорогого ремонту”, – рекомендує експерт.

Крім того, не слід нехтувати регулярною перевіркою технічного стану трансмісії, оскільки своєчасне усунення виявлених проблем допоможе запобігти серйозним пошкодженням у майбутньому.

Таким чином, довговічність “автомата” залежить від трьох основних моментів: спокійна їзда, регулярне техобслуговування та керування машиною без прийомів, які використовуються на механіці.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: