Водійський етикет: про це не розкажуть в автошколі

Підпишись на нас:

Правила дорожнього руху є обов’язковими до виконання всіма водіями. Кожний параграф та пункт мають суворо виконуватись всіма учасникам дорожнього руху.

Однак є цілий перелік правил, котрі неофіційно записані до етикету водіїв, а тому про них знають лише досвідчені водії. Сьогодні саме про них і поговоримо.

Мигання “аварійкою”

У разі, коли водії поступились один одному місцем або просигналізували про щось, вони дякують своєму колезі миганням. Або у разі випадкового неочікуваного маневру водій цим знаком вибачається перед іншими учасниками дорожнього руху. Цей знак означає або подяку, або вибачення, залежить від контексту.

Коротке мигання дальнім світлом

В одному випадку цей жест означає, що вас водій пропускає, а в іншому –
показує нерішучим або недосвідченим водіям на перехрестях та виїздах з дворових зон, що вони можуть безпечно здійснити маневр, таким чином спонукаючи їх до дії.

Довгий сигнал дальнім світлом

Якщо водій подає такий сигнал іншій
автівці, яка перебуває попереду, то це вважається майже грубістю. Таким чином нетерплячий водій просить поступитися дорогою. Але якщо ви бачите такий сигнал із зустрічної смуги, то він свідчить про те, що ви їдете з дальнім світлом, яке сліпить водіїв навпроти.

Серія коротких мигань дальнім світлом

Про цей жест знає майже кожен водій. Таким чином водії попереджають інших учасників дорожнього руху про поліцейську засідку або камери відеофіксації швидкості.

Жести

Піднята ліва долоня водія зустрічному водієві означає “дякую”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: