Індійська армія запускає нову систему ППО Akashteer

Підпишись на нас:

Розроблений компанією Bharat Electronics Limited (BEL) у рамках ініціативи Atmanirbhar Bharat (Self-Reliant India), проект «Акаштир» спрямований на вдосконалення проведення операції протиповітряної оборони шляхом плавної інтеграції радарів і систем зв’язку на всіх рівнях в єдину мережу

Подробиці

Система Akashteer розроблена, щоб дозволити армії контролювати повітряний простір на малих висотах над зонами бойових дій і ефективно керувати наземними системами протиповітряної оборони.

Дана система з’явилася майже через рік після того, як Міністерство оборони підписало контракт на суму 219 464 878 євро з компанією Bharat Electronics Limited (BEL) щодо посилення можливостей протиповітряної оборони індійської армії за допомогою цієї нової системи.

З огляду на те, що 2024 рік індійська армія оголосила «Роком освоєння технологій», реалізуються різні ініціативи щодо інтеграції нішевих технологій і систем у її арсенал. Запровадження центрів управління Akashteer є важливою віхою на шляху трансформації армії, яка відповідає як поточним, так і майбутнім потребам складних операцій протиповітряної оборони.

Akashteer прагне революціонізувати операції протиповітряної оборони шляхом плавної інтеграції радіолокаційних і комунікаційних систем на всіх рівнях в єдину мережу. Ця інтеграція забезпечує безпрецедентну обізнаність про обстановку та контроль, дозволяючи швидко вражати ворожі цілі, знижуючи ризик інцидентів дружнього вогню та забезпечуючи безпеку дружніх літаків у спірному повітряному просторі.

Ключовою особливістю Akashteer є його акцент на мобільності та стійкості. Центри керування системою сконструйовані таким чином, що вони базуються на транспортних засобах і є мобільними, забезпечуючи збереження оперативних можливостей навіть у складних комунікаційних середовищах.

Загалом система Akashteer готова досягти повної автоматизації операцій протиповітряної оборони, значно підвищивши стан і готовність протиповітряної оборони Індії.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: