Армія РФ отримає модернізовані гаубиці 2С19М1 з можливістю прицілювання за допомогою безпілотників

Підпишись на нас:

Російська державна корпорація «РОСТЕК» оголосила про поставку модернізованих 152-мм самохідних гаубиць 2С19М1 «Мста-С» російській армії для оперативного розгортання в Україні. Ця САУ може стріляти російськими керованими боєприпасами останнього покоління, такими як «Краснопіль».

Подробиці

2С19 широко використовується російськими військами. Гармата може робити до восьми пострілів за хвилину. Крім того, гаубиця 2С19М1 оснащена системами управління, які дозволяють використовувати керовані боєприпаси, такі як «Краснопіль».

2К25 «Краснопіль» — це напівавтоматична артилерійська система 152/155-мм гарматного озброєння з стабілізованим оперенням і системою запуску з лазерним наведенням. Він автоматично «налаштовується» на точку, освітлену лазерним покажчиком, яким зазвичай керує дрон або наземний артилерійський спостерігач. Снаряди «Краснопіль», які в основному окупанкти випускають з радянських самохідних гаубиць, таких як 2С3 «Акація» та 2С19 «Мста-С», призначені для ураження невеликих наземних цілей, таких як танки, інше озброєння прямого вогню, опорні пункти або інші важливі точкові цілі, видимі для спостерігача. Їх можна використовувати як проти нерухомих, так і проти рухомих цілей, якщо вони залишаються в полі зору спостерігача.

2С19М1 є модернізованою ітерацією оригінальної 152-мм самохідної гаубиці 2С19 «Мста-С», розробленої в Радянському Союзі в 1980-х роках. Вона створена для того, щоб забезпечити радянські сухопутні війська мобільною броньованою платформою, здатною забезпечувати вогневу підтримку непрямим наведенням, її модернізація ввела кілька удосконалень, спрямованих на підвищення бойової ефективності, надійності та оперативної універсальності системи.

Оновлення включають вдосконалену систему керування вогнем, яка повинна підвищити точність і скоротити час ураження цілей. Ця система забезпечує швидке виявлення цілей і покращує можливість вражати рухомі цілі з підвищеною точністю. Крім того, системи зв’язку гаубиці були модернізовані для забезпечення кращої координації з іншими підрозділами на полі бою.

2С19М1 також отримала вдосконалення силової установки та систем мобільності і систем поводження з боєприпасами. Оснащена цифровою автоматизованою системою наведення та управління вогнем, модернізована 2С19М1 «Мста-С» може бути включена в розвідувально-ударну схему. Це дозволяє САУ вражати після виявлення цілі за допомогою БПЛА або іншого засобу розвідки.

Самохідна установка 2С19М1 МСТА-С оснащена дизельним двигуном V12 максимальною потужністю 840 к.с., з’єднаним з механічною трансмісією з сімома передачами вперед і однією передачею заднього ходу. Він може розвивати максимальну швидкість до 60 км/год і мати максимальний запас ходу 500 км.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: