Підірвалися на міні та вціліли: як український бронеавтомобіль “Варта” зберіг життя 10 людей

Підпишись на нас:

На Луганщині трапилося чудо – бронеавтомобіль “Варта” наїхав на протитанкову міну та вцілів. Відомо, що на момент вибуху у машині перебувало 10 військовослужбовців.
Під час виконання бойового завдання бронеавтомобіль наїхав на міну ТМ62М із масою вибухівки 7,5 кг.

Підірвалися на міні та вціліли: як український бронеавтомобіль "Варта" зберіг життя 10 людейНа щастя, броньована капсула витримала вибух, залишилася неушкодженою та вберегла життя захисників.

Підірвалися на міні та вціліли: як український бронеавтомобіль "Варта" зберіг життя 10 людей“Зараз машина перебуває у сервісній бригаді “Української бронетехніки” та проходить діагностику. Після відновлення, бронеавтомобіль повернеться в стрій. Працюємо на Перемогу!” – так прокоментували ситуацію в бригаді.

Підірвалися на міні та вціліли: як український бронеавтомобіль "Варта" зберіг життя 10 людей“Варта” – спеціалізований багатоцільовий броньований автомобіль з колісною формулою 4х4 виробництва ТОВ “Українська бронетехніка”.

Підірвалися на міні та вціліли: як український бронеавтомобіль "Варта" зберіг життя 10 людей
Бронеавтомобіль вперше було представлено широкому загалу в 2015 році. Презентацію здійснював міністр МВС Арсен Аваков та акцентував, що “Варта” є перспективним автомобілем для Нацгвардії та поліції особливого призначення. У 2016 році вартість бронеавтомобіля була приблизно 5,5 – 7,5 млн грн. Бронеавтомобіль можна доповнити бойовим модулем з кулеметом 7,62 мм, 12,7 мм і башти типу БП-1 – аналогу башти, що встановлюється на БТР-70/80 і БРДМ-2, і озброєна кулеметами 14,5 мм і 7,62 мм.

Корпус виготовлено з шведської сталі твердістю 560, якщо порівнювати, то інші бронеавтомобілі, що перебувають на фронті мають твердість сталі 500. Броня в 560 захищає екіпаж від патрона калібру 7,62х39 мм. Завдяки V-подібній формі днища здійснюється захист екіпажу при підриві міни потужністю 6 кг у тротиловому еквіваленті.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: