ЗСУ отримають більше німецьких бойових машин піхоти Marder з лазерними далекомірами

Підпишись на нас:

Уряд Німеччини уклав контракт з Rheinmetall на поставку Україні ще 20 бойових машин піхоти (БМП) Marder.

Подробиці

Компанія Rheinmetall, яка раніше поставила Збройним Силам України тризначну кількість БМП Marder шляхом прямих поставок і циклічних програм обміну, продовжує зміцнювати обороноздатність України. Згідно з прес-релізом Rheinmetall, замовлення було розміщено в березні 2024 року і має двозначну вартість у мільйонах євро.

Marder 1А3 — це бойова машина піхоти, відома своїми універсальними характеристиками та дизайном. Він оснащений потужним озброєнням, яке включає 20-мм автоматичну гармату MK 20 Rh202, спареним 7,62-мм кулеметом MG3 і пусковою установкою протитанкових керованих ракет MILAN. Ця комбінація озброєння дає йому можливість вражати різні цілі, як наземні, так і броньовані. Ці БМП Marder, оснащені вбудованими лазерними далекомірами для підвищення точності цілевказівки.

Як зазначає компанія, спочатку розроблена для Бундесверу, БМП Marder залишається однією з найнадійніших у світі бойових машин, яка постійно модернізується та вдосконалюється для збереження своєї бойової ефективності. Компанія Rheinmetall придбала ці машини Marder 1A3 у Бундесверу і почала їх модернізацію навесні 2022 року на своїх підприємствах в Унтерлюсі та Касселі. Компанія власним коштом інвестувала в оновлення цих транспортних засобів, готуючи їх до негайного розгортання. Початкова партія з 20 бойових машин була поставлена ​​в березні 2023 року, а потім ще кілька партій, кожна з яких складається з десятків одиниць.

У той же час німецька армія переходить на БМП Puma, понад 300 одиниць яких зараз вже експлуатується, і поступово виводячи з виробництва БМП Marder, Німеччина  продовжує підтримувати обороноздатність нашої країни.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: