Бельгійська фірма поставить ЗСУ унікальні всюдиходи BV-206

Підпишись на нас:

Видання L’Echo повідомило, що бельгійська компанія John Cockerill Defense виграла контракт на поставку «декількох десятків» трансформованих машин Bandvagn 206 (BV-206). Ці транспортні засоби будуть відремонтовані, модернізовані та переконфігуровані на території бельгійської групи в Обанжі, щоб бути переобладнаними в автомобілі для медичної евакуації та доставлені в Україну.

Подробиці

Таким чином, бельгійська компанія John Cockerill Defense переробить ці невеликі універсальні бронемашини на медичні машини, які згодом будуть передані українській армії. Цей контракт є частиною трьох останніх пакетів військової допомоги Україні на загальну суму 412 мільйонів євро, схвалених федеральним урядом 15 березня. Ця ініціатива є частиною співпраці між урядами Бельгії, Нідерландів і Люксембургу щодо надання військової допомоги Україні.

Нагадаємо, у 2023 році це ж підприємство завершило початкову модернізацію десяти бронетранспортерів М113, ставши першою готовою до відправки партією серед 40 запланованих для України бронемашин. Цю ініціативу фінансували країни Бенілюксу, до складу яких входять Бельгія, Нідерланди та Люксембург. У липні 2023 року ці країни спільно оголосили про фінансову співпрацю з метою реконструкції БТРів М113, які зняті з озброєння європейської армії, та пропонують їх Україні. Тепер ці машини оснащені бойовою станцією FN, призначеною для озброєння 7,62-мм або 12,7-мм кулеметом, що надходить із запасів бельгійської армії.

BV-206 — це гусенична, всюдихідна, зчленована транспортна машина, спочатку розроблена компанією Hägglunds, а тепер є дочірньою компанією BAE Systems. Він складається з двох модулів і відомий своєю здатністю працювати в складних умовах, таких як сніг і гори. Українці та бельгійці зосередилися на цій машині через її високу мобільність у пересіченій місцевості, що робить її ідеальним вибором для місій з евакуації поранених. У жовтні 2023 року Німеччина вже поставила в Україну 73 одиниці такого ж автомобіля.

Зчленовані всюдиходи Bandvagn 206 (BV-206)

Довжина BV-206 — 6,36 метра, ширина — 2,3 метра, висота — 2,43 метра. Він може перевозити до 10 осіб або 1,37 тонни корисного вантажу, загальною масою 7,3 тонни. Оснащений 6-циліндровим дизельним двигуном потужністю 177 кінських сил, BV-206 може розвивати максимальну швидкість 52 км/год на дорогах і 4 км/год на воді. Його вражаюча дальність – 330 кілометрів.

За час розробки було виготовлено понад 11 000 одиниць BV-206, і наразі він використовується у більш ніж 37 країнах світу для різноманітних військових і цивільних завдань.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: