Обслуговування легких гармат L119 буде проводитися в Україні

Підпишись на нас:

Міністерство оборони Великої Британії уклало з компанією BAE Systems контракт на технічне обслуговування та ремонт легких гармат L119, наданих Україні. Ця ініціатива, оголошена 10 квітня 2024 року під час торговельної місії під керівництвом британського уряду в Києві, гарантує, що L119, раніше надані Великою Британією, можна швидко обслуговувати на українській землі та реінтегрувати на передову.

Подробиці

Українські війська високо цінують легку гармату L119 за її точність, легку вагу, легкість логістики та мобільність. Як оригінальний виробник L119 і понад п’ятнадцяти інших систем, які наразі використовуються в Україні, BAE Systems співпрацює з урядами країн-союзників з початку повномасштабної війни для забезпечення навчання та матеріально-технічної підтримки. Загалом британці передали українським військам 54 гаубиці L119.

Після зустрічі з президентом України Зеленським у 2023 році BAE Systems створила дочірню компанію в Україні, відкрила офіс і підписала угоди, щоб краще зрозуміти та задовольнити потреби України в потенціалі та допомогти відродити її промислову базу.

Цей новий контракт спирається на угоду про співпрацю, підписану з британською компанією AMS у грудні. Згідно з цією угодою BAE Systems і AMS надаватимуть послуги з технічного обслуговування, ремонту та капітального ремонту (MRO) на підприємствах в Україні.

L119 є варіантом L118, 105-мм буксируваної польової гармати, розробленої Королівським науково-дослідним інститутом озброєння Великобританії. Ця гармата була розроблена між 1966 і 1973 роками та вироблялася з 1974 по 2016 роки Королівською артилерійською фабрикою (Royal Ordnance Factory), яка згодом стала компанією BAE Systems Land and Armaments. Гаубиця отримала широке розповсюдження і було виготовлено понад 1100 одиниць. По суті, L119, як модифікована версія L118, продовжує відігравати вирішальну роль у сучасних військових операціях, пропонуючи збройним силам надійну та ефективну артилерійську підтримку.

Оскільки війна в Україні триває, уряд і промисловість Великої Британії повинні продовжувати підтримувати українців у обслуговуванні їхнього обладнання. За словами генерал-майора Анни-Лі Рейлі, директора відділу DE&S Operations Міністерства оборони Великої Британії, операції з ремонту гармат L119 продовжують британське зобов’язання забезпечити технічне обслуговування обладнання на місці, щоб мінімізувати час простою на передовій. Запланований ремонтний завод можна масштабувати, щоб запропонувати аналогічні можливості для систем Великобританії та інших країн.

BAE Systems також відіграє ключову роль у наданні основних елементів підтримки кібербезпеки з боку уряду Великої Британії в Україні, допомагаючи виявляти, блокувати та протидіяти як руйнівним кібератакам, так і кібершпигунству, спрямованим як на військову, так і на важливі цивільні інфраструктури.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: