Лазерний протиракетний комплекс: Україна першою отримає від Британії систему DragonFire

Підпишись на нас:

Лазерний комплекс ППО може отримати Україна від своїх партнерів. Про це повідомив міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс.

Лазерний комплекс протиповітряної оборони DragonFire знаходиться на етапі випробувань, однак уряд працює над пришвидшенням розробки. Україна буде однією з перших держав, що зможе використати даний новий винахід. Перші комплекси DragonFire мають з’явитись 2027 року.

«Скажімо, не обов’язково, щоб [лазер] був ідеальним на 100 відсотків, щоб, можливо, українці його почали використовувати. На даний момент 2027 рік все ще залишається датою завершення розробки, але, звичайно, я подивлюся, що ми можемо зробити, щоб пришвидшити це», – повідомили в Міноборони Британії.

Комплекс DragonFire – це британська 50+ кВт енергетична лазерна установка. Вперше про систему заговорили у 2018 році.

Лазерний протиракетний комплекс: Україна першою отримає від Британії систему DragonFire

Комплекс був створений для знищення безпілотників, але сучасні реалії змусили
британське військове командування подивитись на винахід під іншим кутом, а тому комплекс буде використовуватись для перехоплення артилерійських боєприпасів, крилатих та навіть балістичних ракет.

Комплекс DragonFire працює шляхом фокусування 37 лазерних променів потужністю 1,5 кВт за допомогою дзеркал у єдиний промінь для посилення потужності.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: