Для прискорення процесу: Україна отримала 22 машини для розмінування з Японії

Підпишись на нас:

Вибухотехнічні підрозділи ДСНС отримають від уряду Японії 22 машини механізованого розмінування, повідомили в МВС після зустрічі з Японським агентством міжнародного співробітництва (JICA).

Подробиці

Минулого року прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявляв, що для завершення розмінування території Україні потрібно $37 млрд і понад 10 тисяч саперів. Нині в країні лише 3 тисячі спеціалістів. Українські партнери вже виділили на розмінування $250 млн.

У лютому 2024 року Державна служба України з надзвичайних ситуацій виявила, що забрудненими залишаються 156 тисяч квадратних кілометрів території по всій Україні, повідомляє Суспільне .

Після цієї заяви на початку березня Мінекономіки України підписало угоду з аналітичною компанією Palantir про співпрацю в гуманітарному розмінуванні. Зокрема, угода передбачає використання технологій штучного інтелекту в процесі.

«До кінця цього року Україна отримає від уряду Японії та JICA 14 машин механізованого розмінування. Ще вісім машин буде доставлено в країну до квітня наступного року. 12 з них виготовила компанія NIKKEN, решту десять – японський виробник», – йдеться в повідомленні українського відомства.

Японія додала, що машини для розмінування, якими ще не володіє Україна, виявилися успішними в знешкодженні вибухівки на полях Камбоджі.

Під час зустрічі з українською делегацією старший віце-президент JICA Кацура Міядзакі висловив підтримку народу України в катастрофічній війні, розв’язаній Росією. Вона також наголосила на готовності Японії надавати довгострокову допомогу Україні у сфері протимінної діяльності та реконструкції.

Інший представник JICA, генеральний директор Департаменту врядування та розбудови миру Джунко Масуда зазначив, що Україна та Японія мають успішну історію співпраці та взаєморозуміння.

У той час, як Конгрес США продовжує затримувати надважливу допомогу для України, Японія збільшила свою допомогу. На початку 2024 року прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що загальний обсяг обіцяної та вже наданої Японією допомоги перевищить 12 мільярдів доларів.

За даними Німецького інституту економічних досліджень, станом на січень 2024 року Японія посідала шосте місце в списку країн, які надають найбільші пакети допомоги, надаючи понад сім мільярдів євро, повідомляє Deutsche Welle .

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: