Штрафують тверезих водіїв: нова махінація поліцейських Харківщини

Підпишись на нас:

Чергову махінацію помітили водії Харківщини поміж поліцейських. Представники правоохоронних органів почали штрафувати тверезих водіїв за п’яне водіння.

Як виглядає схема

Історія говорить про те, що до патрульних підійшов чоловік і повідомив, що водій автомобіля певної марки знаходиться в стані алкогольного сп’яніння. Поліцейські за це оштрафували водія на 17 000 грн, але примітно, що водій в даний час був тверезий.

У 2023 році у місті Ізюм поліцейські незаконно оштрафували водія. Про це йдеться у рішенні Харківського апеляційного суду у справі №638/17735/23. Цікаво, що до протоколу не додавались ні відео з боді камер поліцейських, ні анкетних даних заявника або місця реєстрації порушення.

В рапорті поліціянти вказали, що зупинили чоловіка для перевірки отриманої інформації. А в рішенні написали, що водій мав явні ознаки алкогольного сп’яніння (запах алкоголю з порожнини рота, порушення координації рухів, почервоніння очей), а також що він відмовився від огляду на стан алкогольного сп’яніння на місці зупинки транспортного засобу та в медичному закладі. Саме за таких обставин на чоловіка було складено протокол
за ч.1 ст.130 КУпАП. Штраф – 17 000 гривень плюс позбавлення посвідчення водія на 1 рік.

Звісно, що чоловік звернувся до суду, котрий виправдав його. Як виявилось,
водій відмовився пройти огляд на рівень алкоголю у крові на місці зупинки, але зробив це у лікарні міста Ізюм. В крові водія не було алкоголю. Також суд не побачив у протоколі підстави для зупинки автомобіля.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: