Армія США використовувала мобільну систему ППО Avenger під час навчань НАТО

Підпишись на нас:

Солдати армії США з батареї «Чарлі» 1-го батальйону 57-го артилерійського полку протиповітряної оборони брали активну участь в операції «Щит 2024», демонструючи передову військову техніку, зокрема мобільну систему ППО AVENGER AN/TWQ-1. Ці критично важливі навчання протиповітряної оборони НАТО відбулися на півострові Премантура, Хорватія. В них брали участь не лише сили США, але й військові групи з Хорватії, Польщі, Франції та Словенії.

Подробиці

Операція «Щит 2024» — це щорічний захід, який проводить Хорватія, спрямований на підвищення кваліфікації в тактиці протиповітряної оборони проти загроз на малих і середніх висотах. У ході цьогорічних навчань були проведені комплексні тренування з бойовими стрільбами, наголошувалося на контролі повітряного простору в реальному часі та координації між країнами-учасницями.

Навчання також включали тренування з інтеграції та координації різних засобів протиповітряної оборони, підкреслюючи стратегічну важливість оперативної сумісності між союзниками по НАТО. Це узгоджується з поточними зусиллями армії США щодо зміцнення протиповітряної та протиракетної оборони в рамках її ширших ініціатив з модернізації та готовності у відповідь на глобальні загрози, що розвиваються.

Операція «Щит 2024» не лише демонструє технічні можливості передової військової техніки, як-от AVENGER AN/TWQ-1 але також підкреслює важливість багатонаціональних навчальних навчань для зміцнення єдності та оперативного узгодження між державами-членами НАТО.

Головною темою навчань стало використання армією США мобільного комплексу ППО AVENGER AN/TWQ-1. З моменту появи в 1988 році Avenger широко використовувався збройними силами США в численних міжнародних конфліктах і миротворчих місіях, довівши свою ефективність у різноманітних бойових умовах. США також надали Україні системи Avenger для захисту від російських військ, посилюючи можливості України щодо захисту критичної цивільної інфраструктури.

Система протиповітряної оборони Avenger, позначена як AN/TWQ-1, є критично важливою платформою ППО малої дальності, розробленою Сполученими Штатами. Встановлений на багатоцільовій колісній машині високої мобільності (HMMWV), він має гіростабілізовану турель протиповітряної оборони з двома блоками, кожна з яких здатна утримувати чотири ракети Stinger. Ці ракети ефективні проти загроз на низькій висоті, включаючи вертольоти, крилаті ракети, літаки з нерухомим крилом і безпілотні літальні апарати. Система оснащена передовими технологіями націлювання, такими як інфрачервоний датчик переднього виду (FLIR), лазерний далекомір і комп’ютеризована система керування вогнем, що дозволяє вражати цілі в різних умовах, включаючи ніч і несприятливу погоду.

Протягом багатьох років American Avenger пережив кілька модернізацій для підвищення його можливостей, включаючи адаптацію для дистанційного керування та інтеграцію з більш широкими військовими системами командування та управління. Ця постійна еволюція гарантує, що Avenger залишається життєво важливим компонентом військових операцій США та їх союзників, забезпечуючи прикриття протиповітряної оборони та сприяючи комплексній стратегії протиповітряної та протиракетної оборони. Його адаптивність і надійність продовжують робити його важливим ресурсом для захисту наземних підрозділів від повітряних атак, особливо цінним у сучасних умовах гібридної війни, де перевага в повітрі є вирішальною.

American Avenger може вражати повітряні загрози на висоті до 3800 метрів і має радіус дії до 8 кілометрів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: