Росіяни надбудували цілий «сарай» для захисту танку від FVP-дронів

Підпишись на нас:

Російські військові знову залучили до ведення бойових дій в Україні свій експериментальний танк, який отримав назву «танк-черепаха».

Подробиці

«Танк-черепаха» має своєрідне пристосування – імпровізована сталева конструкція, що нагадує сарай, прикріплений над бойовою машиною. Крім того, танк оснащений системами радіоелектронної боротьби (РЕБ), спрямованими на протидію українським FVP-дронам.

Росіяни надбудували цілий «сарай» для захисту танку від FVP-дронів

Згідно з повідомленнями, цю нову ітерацію танка після знищення його попередника артилерійським вогнем було помічено поблизу Красногорівки на сході України.

Хоча деталі щодо цієї модифікації викликають багато питань, очевидно, що сталева конструкція, що оточує танк, значно погіршує його ситуаційну обізнаність на полі бою та мобільність.

Поява високоманеврених безпілотних літальних апаратів з оглядом від першої особи (FPV) спонукала до запровадження різноманітних захисних заходів на танках, у тому числі «захисних кліток», призначених для запобігання атакам безпілотників. Враховуючи здатність безпілотників орієнтуватися у вузьких просторах, включаючи люки та двері транспортних засобів, розробка повністю закритих захисних конструкцій, що нагадують броньовані сараї, є логічним прогресом у зміцненні захисту танків.

Розгортання «танку-черепахи» підкреслює еволюцію природи війни в епоху цифрових технологій, де супротивники постійно вдосконалюють і адаптують свою тактику для протидії новим загрозам.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: