В Україні вироблятимуть словацькі розміновувачі Bozena

Підпишись на нас:

На території України з’явиться завод іноземної військової техніки. Про це стало відомо після міжурядової зустрічі прем’єр-міністри України та Словаччини. Саме там було прийнято рішення стосовно спільного виробництва інженерної техніки для розмінування.

В Україні вироблятимуть словацькі розміновувачі Bozena

“Словаччина готова допомагати Україні. Йдеться, зокрема, про спільне виробництво інженерної техніки та про надання вже готових машин для виявлення та знешкодження мін”, – йдеться у пресрелізі Кабміну України.

Відомо, що Україна не лише стане платформою для виробництва техніки, а й отримає її для власного користування.

В Україні вироблятимуть словацькі розміновувачі Bozena

Розміновувач Bozena-4 або Bozena-5 вже мають в своєму розпорядженні такі
ДСНС та підрозділи Сил оборони.Техніка з дистанційним керуванням має
обертовий ланцюговий пристрій для розмінування. Вона складається зі змінного робочого блоку, в якому розміщено обертовий пристрій для розмінування у вигляді ланцюгового ціпа або румпеля. Відстань дії пульта керування – 5000 метрів.

Виробник зазначив, що вибухостійкість Bozena складає 9 кг тротилу, що дозволяє використовувати її в зонах із високим рівнем загрози забруднення. Bozena 5 вагою 12 340 кг працює з двигуном Tatra T3C-928-81 з турбонаддувом (Euro III). Його номінальна потужність становить 270 кВт (362 к. с.) при 1800 об/хв і крутний момент 1850 Нм при 1000 об/хв.

Ширина Bozena складає 2,65 м. Машина може виявляти елементи на глибині до 30 см за допомогою ціпа та 35 см за допомогою румпеля.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: