“Житомиробленерго” збирає для ЗСУ багі з автомобілів ВАЗ

Підпишись на нас:

Українські інженери продовжують працювати на благо нашої перемоги. Днями колектив АТ “Житомиробленерго” відправив на фронт партію легких багі.

"Житомиробленерго" збирає для ЗСУ багі з автомобілів ВАЗ

Техніка може використовуватись як для транспортування провізії, так і для
евакуації поранених. В стінах Житомирської автомайстерні зібрано понад 10 багі та капітально відремонтовано три десятки мотоциклів з коляскою.

"Житомиробленерго" збирає для ЗСУ багі з автомобілів ВАЗ

Донором для багі виступають ВАЗ 2108/09 – карбюраторні машини, що не потребують складної електроніки й втручання майстрів спеціалізованих сервісних центрів. Майстри як купують транспорт, так і отримують його від волонтерів чи місцевих жителів. Транспортні засоби розбирають до гвинтика.

“Автомобіль виходить легкий, прудкий і витривалий. На таку масу двигун навіть 1300 «кубиків» робить з багі ракету. Машина не їде, а літає. Звісно, трохи трясе, але амортизаційна система добряче гасить амплітуду коливань і пом’якшує їзду”, – наголошує керівник АТ “Житомиробленерго” Олексій Шекета.

Звісно, що збираючи багі майстри враховують не лише особисті побажання військових, а й задачі для яких їх замовляють. Наприклад, багі-евакуатор і багі-розвідник відрізняються в габаритах та деякими іншими елементами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: