Моторист розповів, як водії вбивають форсунки і клапани в ДВЗ непомітно для себе

Підпишись на нас:

Двигун автомобіля – складна система, яка може добре працювати тільки за умови своєчасної турботи про неї власника. Моторист профільного сервісу розповів, як водії своїми неправильними діями вбивають такі важливі деталі, як форсунки та клапани в двигуні, абсолютно не підозрюючи про це. Він також дав поради, як цього уникнути.

Подробиці

Поява несправності зазвичай відзначається після того, як автомобіль починає смикатися при підвищенні швидкості. Навіть найнадійніші двигуни з часом забиваються продуктами згоряння палива. Усередині форсунок з’являються відкладення, які можуть забити їх настільки сильно, що замість розпилення вони починають паливо лити. У результаті виникає детонація, яка призводить до виходу з ладу інших елементів системи, зокрема, клапанів і циліндропоршневої системи.

Відкладення з’являються частіше через використання палива низької якості. Удавана економія призводить до забруднення системи і виходу з ладу двигуна. Експерт рекомендує не використовувати дешеве паливо на неперевірених АЗС. А для запобігання серйозним проблемам проводити регулярну промивку двигуна. Робити це варто кожні 60 тисяч кілометрів пробігу.

Ще одна порада експерта – використовувати спеціальні присадки в бак для очищення двигуна. Придбати їх можна в будь-якому спеціалізованому магазині. Особливо важливо їх застосовувати, якщо машина тривалий час не експлуатувалася.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: