Електрик назвав найкращий спосіб перевірки двигуна авто за допомогою свічок запалювання

Підпишись на нас:

Коли постає питання про придбання машини з пробігом, у потенційного покупця не завжди є можливість звернутися в сервіс для діагностики двигуна або запросити з собою на огляд фахівця. З цієї причини нерідко доводиться купувати ТЗ наосліп або відмовлятися від хорошого варіанту.

Подробиці

Багато автомобілістів цього не знають, але саме свічки запалювання можуть розповісти дуже багато про стан силового агрегату на машині з пробігом. Наприклад, якщо, викрутивши свічку, автомобіліст виявив, що вона не має слідів напрацювання, невеликого нагару і зносу, а має надто свіжий вигляд, то можна припустити, що продавець намагається приховати істинний стан мотора, попередньо помінявши витратні матеріали перед виставленням транспортного засобу на продаж.

Якщо свічки стоять уже не перший рік, але при цьому мають лише невелику кількість нагару, а самі електроди при цьому чисті, то в цьому випадку можна сказати, що двигун справний і працює належним чином. В обов’язковому порядку після зняття деталь потрібно понюхати. Якщо вдасться відчути характерний запах бензину, то можна говорити про наявність проблеми з подачею повітряно-паливної суміші. Найчастіше це вказує на занадто багату суміш у процесі роботи мотора.

Коли йдеться про перелив палива, необхідно заглибитися в пошуки проблеми, оскільки її корінь може рости з несправності форсунок або інжектора. Також це може свідчити про проблеми з повітряним фільтром. Досить часто, викручуючи свічки на двигунах із солідним пробігом, можна виявити сліди моторного мастила. Здебільшого це вказує на поганий стан маслознімних ковпачків. Наявність такої проблеми не привід бити на сполох, але показати машину фахівцеві перед тим, як її купувати, все ж варто.

Буває таке, що запуск силового агрегата відбувається не одразу, а через 5 – 6 або більше оборотів електростартера. Це свідчить про те, що на автомобілі збито запалювання, або в процесі пуску заливаються свічки. Визначити проблему можна буде за самими елементами запалювання, адже після зняття вийде виявити електроди мокрими від палива. Примітно те, що проблему не вирішить заміна свічок, адже вони будуть заливатися на постійній основі. Тут може знадобитися перепрошивка блоку керування двигуном.

Останнє, на що хотілося б звернути увагу, якщо відбувається зняття свічок у процесі огляду вживаного автомобіля, – це візуальний стан зовнішніх деталей. Наявність зовні масляних патьоків або елементів корозії вказує на те, що колишній власник погано стежив за машиною і особливо не замислювався про заміну витратних матеріалів відповідно до регламенту. Отже, такий автомобіль доведеться перевіряти ретельніше і бажано з фахівцем, який зможе провести повну діагностику ДВЗ, а також заглянути в сам блок.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: