Названі головні недоліки мікроавтобуса ЗАЗ-970, через які він не став популярним

Підпишись на нас:

ЗАЗ-970, що випускався з 1961 по 1963 роки, був доволі цікавим автомобілем. Ця модель, побудована на базі знаменитого “Вухатого”, займала свою нішу як у сегменті мікроавтобусів, так і бортових вантажівок. Природно, що у автомобіля була маса переваг, але не обійшлося і без недоліків.

Подробиці

Від “Вухатого” ЗАЗ-970 перейняв оригінальний дизайн і технічну частину. При цьому виробник наділив автомобіль кузовом нової форми, завдяки чому він міг виступати як універсальним мікроавтобусом, так і бортовою вантажівкою. Цей відхід від традицій говорив про те, що ЗАЗ намагається врахувати потреби різних категорій громадян. Серед переваг моделі насамперед виділяється її паливна економічність. Крім того, автомобіль мав надійну трансмісію і просту механічну частину.

Эксперт объяснил, почему советский ЗАЗ-970 был бесполезным авто: все из-за одного минуса

Полагодити машину міг будь-який водій, при цьому сам автомобіль спокійно витримував навіть найсуворіші умови експлуатації. Але, як уже говорилося, не обійшлося і без недоліків. По-перше, модель не відрізнялася високою вантажопідйомністю. Автомобіль насилу витримував високі навантаження, що ускладнювало його застосування. Крім того, у “дев’ятсот сімдесятого” виявився не найкомфортніший салон. І це незважаючи на всі зусилля виробника з оптимізації внутрішнього простору. Скромні зручності та елементарне розташування крісел підкреслювали утилітарний характер моделі, але не забезпечували того рівня комфорту, якого чекали водії від машин тієї епохи.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: