Росіяни перекинули на тимчасово окуповану територію України модернізовані танки БМР-3МА «Вепрь»

Підпишись на нас:

Російська армія отримала значну кількість броньованих машин розмінування БМР-3МА «Вепрь», які перекинули до невизначених військових частин на тимчасово окуповані території України.

Подробиці

БМР-3МА обладнаний системою розмінування «Пасаж-1». Незважаючи на те, що в основному він керується людьми, ця система також дозволяє використовувати танк в безпілотному варіанті. Ця передова система призначена для боротьби з широким спектром протитанкових мін, включаючи гусеничні міни, донні міни з механічними, магнітними та радіодетонаторами, а також бортові міни, обладнані акустичними та інфрачервоними датчиками цілей. Крім того, БМР-3МА вправно стріляє з самонавідних мін горизонтальної дії та знищує дроти, які використовуються для дистанційного кабельного керування детонаторами. Він може створювати безпечні проходи в мінних полях на дорогах, поперек місцевості та в населених пунктах, у тому числі покритих тротуаром.

Впровадження цих транспортних засобів дозволить російським інженерним підрозділам, забезпечивши безперервне очищення територій, які можна використовувати для посилення позицій уздовж лінії фронту.

Розроблений на шасі танка Т-90А БМР-3МА «Вепрь» оснащений важким роликовим прицілом ТМТ-С із вставними пристроями для додаткового розмінування. Танк має динамічний захист від осколково-фугасних гранат і керованих протитанкових ракет. Крім того, він оснащений димовими гранатометами для прикриття своїх пересувань і дій.

Екіпаж складається із двох осіб і має додаткові місця для трьох інженерів, кожен з яких може працювати в герметичній кабіні протягом двох днів завдяки життєзабезпечуючим пристроям, включаючи фільтри, вентиляційний клапан і термоелектричній мікроклімат-установці. Екіпаж має доступ до запасів їжі та води, достатніх на дві доби, а також пристрій для кип’ятіння води та розігріву їжі.

Озброєння танку включає 12,7-мм дистанційно керований зенітний кулемет, здатний вражати як повітряні, так і наземні цілі на дистанціях до 2000 метрів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: