Командир батальйону розповів, що під час штурму Часового Яру росіяни втрачають до 70% техніки

Підпишись на нас:

Російські війська зазнають від 50 до 70% втрат у техніці під час наступу на Часів Яр, як повідомив командир батальйону, який воював у цьому районі.

Подробиці

Про це в ефірі Українського радіо повідомив командир батальйону «Ахілл» 92-ї окремої десантно-штурмової бригади Юрій Федоренко.

Раніше головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський повідомляв, що російські війська зосереджують зусилля на захід від Бахмута, щоб до 9 травня захопити місто Часів Яр, маючи на меті контроль над стратегічним каналом Сіверський Донець-Донбас.

За словами Федоренка, незважаючи на нестачу боєприпасів, українські війська ефективно утримують позиції в районі Часів Яр, де за минулу добу ворог не досяг жодних тактичних успіхів.

Командир Юрій Федоренко зауважив, що Часів Яр має стратегічне значення, оскільки він має командні висоти. У разі захоплення це дозволить окупантам взяти під вогонь контроль над Костянтинівкою, Дружківкою та частиною Краматорська.

Однак ці цілі залишаються нереалізованими, оскільки українські сили оборони продовжують ефективно відбивати ворога, оскільки росіяни зазвичай втрачають 50-70% техніки, яка бере участь у штурмі, «тому ми тримаємо фронт », – каже він.

«Скажу відверто, кількість боєприпасів для забезпечення нашої вогневої потужності дійсно має значення: на один наш постріл ворог може зробити шість-сім. Але наші Збройні сили використовують ті безпілотні засоби, які є, щоб ефективно вражати противника», – сказав Федоренко .

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: