Росія перекидає техніку і озброєння в Африку

Підпишись на нас:

Росія ініціювала розгортання своїх військ під прапором «Африканського корпусу» на півдні Лівії.

Подробиці

Буквально кілька днів тому російські вантажні літаки приземлилися в Брак-ель-Шаті, вивантаживши десятки солдатів, а вантажні кораблі з обладнанням пришвартувалися в порту Тобрук на східному узбережжі Лівії.

До складу техніки та озброєння «Африканського корпусу» ЗС РФ, доставленого десантними кораблями «Іван Грень» та «Олександр Отраковський», входять легка та важка техніка — пікапи, вантажівки ГАЗ та КАМАЗ, а також авіаційна артилерія ЗУ-23-2.

Раніше з’являлися повідомлення про розміщення підрозділів російського “Африканського корпусу” в Буркіна-Фасо та Нігері.

Росія консолідує потужну військову присутність в Африці на основі найманців Групи Вагнера та планує створити основну структуру «Африканського корпусу» до літа 2024 року, а операції поширюватимуться за межі Лівії до Буркіна-Фасо, Малі, Центральноафриканської Республіки та Нігер.

Зараз у східній Лівії, де, за оцінками аналітиків, російська присутність становить від 1000 до 1500 осіб, такі авіабази, як Аль-Джуфра, сприяють польотам російських військових із зупинками перед тим, як відправитися на південь до інших країн.

Стратегічна мета Кремля — зміцнити свій вплив на африканському континенті, де він уже контролює частину алмазних копалень, запаси нафти та цінні родовища корисних копалин, використовуючи військову силу для забезпечення та розширення своїх інтересів у регіоні.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: