Експерт розповів, у яких ситуаціях на АКПП краще використовувати ручний режим

Підпишись на нас:

Велика частина сучасних автомобілів комплектується АКПП. Така коробка спрощує керування машиною, особливо якщо її використовують для пересування в місті. Оскільки трансмісія самостійно перемикає передачі, водій може не відволікатися від дороги. Однак у деяких ситуаціях коробку все ж варто переводити в ручний режим.

Подробиці

Насамперед це слід робити під час поїздки складним дорожнім покриттям. Під цим маються на увазі гірська місцевість, сніг, пісок тощо. Це пов’язано з тим, що електроніка може вибрати невідповідну передачу або переключитися в непотрібний момент. Що стосується гірської місцевості, то йдеться про тривалий спуск. Якщо здійснювати такий маневр на зниженій передачі, то не перегріються гальма, а машину буде пригальмовувати двигун.

Те саме стосується затяжного підйому, адже це серйозне випробування для “автомата”. Крім того, перемикання на ручний режим дасть змогу автомобілю швидше розігнатися. Це потрібно пам’ятати під час їзди трасою, коли водій планує на швидкості здійснити обгін. Нарешті, така дія буде корисною в заторах. Адже в цих умовах “автомат” починає працювати рвано, перемикаючись на підвищену швидкість у той момент, коли вже потрібно гальмувати. В результаті КПП перегрівається і швидше зношується, що загрожує серйозними фінансовими вкладеннями в ремонт або заміну трансмісії в майбутньому.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: