Український спецназ отримав 50 електровелосипедів від Німеччини для проведення швидких військових операцій

Підпишись на нас:

Уряд Німеччини підтвердив поставку 50 електровелосипедів для українського спецназу у рамках пакету підтримки вартістю 20 мільйонів євро, про який раніше повідомляла мережа Xaccount CPM DEFENCENT у жовтні 2023 року.

Подробиці

Ці передові електричні велосипеди, які зараз перебувають на озброєнні Центру спеціальних операцій Схід, призначені для непомітних операцій у складних місцевостях.

Вироблений німецькою компанією ACS, E-Bike оснащений електричним двигуном, який забезпечує майже безшумний рух, що має вирішальне значення для подібних завдань. Ця функція особливо вигідна в середовищах, де традиційні транспортні засоби можуть скомпрометувати елемент несподіванки. Маючи запас ходу в 60 кілометрів, ці мотоцикли підвищують мобільність українських сил без необхідності частої підзарядки. Батареї можна замінювати за лічені секунди, таким чином підтримуючи високу готовність до різнопланових місій.

Наявність подібних електровелосипедів дозволяє ЗСУ зберігати надзвичайну мобільність під час проведення військових операцій і захоплення полонених безпосередньо у ворожих окопах. Електровелосипеди використовуються українськими збройними силами та спецпідрозділами для швидкого переходу до диверсій або дуже точкових ударів. Використання подібної техніки на фронті також відзначено росіянами.

Перевага також полягає в рельєфі місцевості; у цю пору року земля особливо брудна, через що важкі транспортні засоби потрапляють у багно та тонуть. Кожен проїзд великовагового транспорту призводить до значного погіршення рельєфу для тих, хто їде слідом. Мотоцикли дозволяють їздити по цьому бездоріжжю, що принаймні частково вирішує проблему непроїзних доріг.

Додатковою тактичною особливістю є вбудований перемикач затемнення, який дозволяє повністю припинити випромінювання світла. Ця функція життєво важлива для нічних операцій, тому велосипеди та їх операторів важко помітити візуально. На завершення, як і в багатьох інших війнах, випробувані і успішні нововведення застосовуються арміями, які зберігають оперативну пильність. Сьогодні в арміях НАТО проходять подібні випробування. Німці також замовили ACS, які постачають ЗСУ, а французи вже використовують мотоцикли та квадроцикли для своїх спецоперацій.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: