Експерт розповів, як вибрати найнадійніший варіант Skoda Octavia з пробігом

Підпишись на нас:

Експерт нагадав українцям, що на вторинному ринку нашої країни ще залишилися дуже надійні та якісні автомобілі, вартість яких менша за 300 000 грн. А найяскравішим представником цього сегмента вважається чеська Skoda Octavia. Однак при покупці Октавії слід враховувати деякі нюанси, про які і розповів фахівець.

Подробиці

Найкращим варіантом для придбання на вторинному ринку вважається версія, укомплектована безнаддувним мотором BSE об’ємом 1,6 літра. Його потужність становить 102 к.с. Цей двигун має солідний ресурс і легко піддається ремонту. Однак при зміні власника рекомендується міняти ремінь ГРМ, навіть якщо попередній господар стверджує, що робив це нещодавно. Його обрив може призвести до загину клапанів.

Експерт знайшов найнадійнішу Skoda Octavia з пробігом дешевше за 300 000 грн

Решту версій фахівець порадив уникати, зокрема й Octavia з турбованим мотором під індексом ЕА111. Безумовно, він демонструє значну динаміку, однак, до надійності виникають питання. Що ж стосується вибору коробки передач, то позитивні відгуки має як “механіка”, так і класичний “автомат” Aisin TF-60SN на шість швидкостей. При цьому “примхлива” РКПП зустрічається тільки в парі з турбомотором.

На завершення експерт розповів про “ходовку” автомобіля. Так, через 100-120 тисяч км пробігу власнику доведеться міняти втулки і стійки стабілізатора, причому маточинні підшипники і передні кульові служать довше.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: