Експерт розповів, як не пошкодити гальма і вихлопну систему машини під час поїздки в дощову погоду

Підпишись на нас:

Весняна погода – непередбачувана. У багатьох регіонах прогнозуються серйозні дощі. Про правила безпечного водіння за таких умов виданню TCH розповів автоексперт. Насамперед він нагадав про таке явище, як аквапланування. Через це можуть спостерігатися проблеми з керуванням у калюжах, а також тимчасова втрата ефективності гальм.

Подробиці

Останнє пов’язано з тим, що барабани, диски і колодки рясно змочуються водою. Тому головна рекомендація, яку дав експерт, – під час проїзду глибоких калюж необхідно практикувати максимально спокійне водіння. В іншому разі ризик пошкодження каталітичних нейтралізаторів і гальмівних механізмів істотно зростає. Окремо фахівець зазначив, що сучасні гальмівні диски погано переносять різкі перепади температур. Якщо вони, будучи розігрітими, потрапляють у холодну воду, то вони моментально деформуються.

Що стосується каталізаторів, розміщених у системі вихлопу, то вони також розігріваються під час поїздки. І при неакуратному проїзді глибокої калюжі їх може залити водою. У зв’язку з цим варто нагадати, що всередині цієї деталі міститься керамічний наповнювач. І він від контакту з водою може потріскатися. Також за різких перепадів температур вразливими стають кисневі датчики або так звані лямбда-зонди. Тому ще раз нагадаємо, що долати калюжі потрібно максимально акуратно, і бажано по кромці. Це допоможе уникнути перерахованих вище проблем.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: