Росія розробляє нові наземні роботизовані БПЛА: продемонстровано 30 виставкових зразків

Підпишись на нас:

Для інтенсивних військових дій в Україні роботизовані системи стали життєво важливими активами на полі бою. Кілька подібних систем було продемонстровано під час виставки в Росії 17 квітня 2024 року, включно з санітарною машиною, оснащеною гранатометами.

Подробиці

У травні російські війська мають отримати перші 30 зразків роботизованих транспортних платформ, повідомив міністр оборони РФ. Під час заходу глава Міноборони окремо доручив негайно запустити в серійне виробництво наземний медичний роботизований комплекс для евакуації поранених бійців з передової.

Ще однією розробкою є бойовий робот «Маркер», спочатку розроблений як універсальна платформа. Він нібито пристосований для націлювання та нейтралізації бронетехніки класу НАТО. Оснащений розширеними можливостями наведення на ціль, включаючи електронні каталоги видимого та інфрачервоного спектрів, «Маркер» повинен ідентифікувати військову техніку противника та розставляти пріоритети.

Були на виставці і протиснайперська система «Сосна-Н», розроблена НДІ «Полюс» і колісний вантажний безпілотник «Черепаха» розробки Argo. Останній призначений для полегшення перевезення боєприпасів та припасів для фронтовиків.

Крім того, важкі автоматизовані системи розмінування, такі як «Сталкер», і компактні безпілотні наземні транспортні засоби, такі як «Скорпіон» призначені для розмінування та знешкодження вибухівки.

Розгортання дистанційно керованих роботів-саперів, таких як «Пітбуль» і «Партизан», підкреслює прагнення Росії використовувати роботизовані технології для розвідувальних і штурмових завдань у складній місцевості.

Сімейство наземних роботизованих комплексів Уран, включаючи Уран-6 і Уран-9, пропонує універсальні рішення для розмінування, розвідки та вогневої підтримки.

Прийняття роботизації Збройними силами Росії не є несподіванкою, особливо після того, як під час війни з Україною зросла кількість безпілотних літальних апаратів, БПЛА та наземних роботизованих систем. Однак ще належить побачити, наскільки Росія зможе виробляти ці нові транспортні засоби та який фактичний вплив вони матимуть на полі бою.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: